Novice in dogodki

Študij ali praksa v tujini

30.01. 2023.

Mednarodna pisarna Alma Mater Europaea - ECM razpisuje štiri dodatna mesta za opravljanje prakse in Erasmus+ štipendijo.

Preberi več

Na Alma Mater prihaja najvplivnejši voditelj trajnostnega razvoja

30.01. 2023.

Jeffrey D. Sachs, svetovno znani profesor ekonomije, je inovativen pedagog in globalni vodja na področju trajnostnega razvoja, ki je oblikoval učinkovite strategije za reševanje zapletenih izzivov, vključno z rešitvijo iz skrajne revščine, globalnim bojem proti podnebnim spremembam, ki jih povzroča človek, mednarodno dolžniško in finančno krizo, nacionalnimi gospodarskimi reformami ter nadzorom pandemičnih in epidemičnih bolezni.

Preberi več

Uspešno sodelovanje Alma Mater onkraj meja se nadaljuje

27.01. 2023.

Alma Mater Europaea -ECM in zdravilišče Parktherme Bad Radkersburg že vrsto let uspešno sodelujeta. Študenti fizioterapije tam opravljajo prakso, veliko pa se jih odloči tudi za pripravništvo. S srečanjem vodstva obeh institucij in tamkajšnjega župana so sodelovanje obnovili.

Preberi več

Alma Mater se zavzema za zdravo in aktivno staranje

26.01. 2023.

Prof. dr. dr. David Bogataj se je v imenu Alma Mater Europaea - ECM udeležil generalne skupščine Reference Site Collaborative Network (RSCN).

Preberi več

Pravilni položaji pacientov po možganski kapi

24.01. 2023.

Diplomantka fizioterapije na Alma Mater Ajda Rak je z odlično zaključno nalogo opozorila na nameščanje oskrbovancev po preboleli možganski kapi v pravilne položaje, saj le-to vpliva na njihovo zdravstveno stanje in počutje.

Preberi več

Holistični pristop: Razvijati in vzgajati celotno otrokovo osebnost

24.01. 2023.

Celovita prenova vzgojno-izobraževalnega sistema v Sloveniji mora upoštevati in aplicirati holistični pristop, kar je izpostavljeno v posebnem dodatku publikacije: Predlog strateškega načrta prenove vzgojno-izobraževalnega sistema v Republiki Sloveniji. Le-ta obsega prepotrebno sodobno vizijo, načrt in vsebino celovite prenove vzgojno-izobraževalnega sistema, ki se na ta način izogne nevarnim pastem redukcionizma, determinizma in delnih rešitev.

Preberi več

Informativni dan Erasmus+ mobilnosti na Alma Mater

24.01. 2023.

Študenti vseh študijskih smeri na Alma Mater Europaea – ECM imajo možnost opravljanja dela študijskih obveznosti v tujini.

Preberi več

Socialni gerontologi ključni pri premagovanju osamljenosti starejših

23.01. 2023.

Magistrantka socialne gerontologije Urška Kunčič, ki delo opravlja v Domu za starejše Ljutomer pravi, da je bilo delo socialna gerontologa v času koronavirusa izjemnega pomena. To je prikazala v zaključni nalogi, kjer se je osredotočila na težave starejših v domovih za ostarele v času epidemije koronavirusa.

Preberi več

VABILO NA PREDSTAVITEV DISPOZICIJE - Mihael Nedeljko

23.01. 2023.

Vabimo vas na PREDSTAVITEV DISPOZICIJE doktorske disertacije Mihaela Nedeljka na programu tretje bolonjske stopnje SOCIALNA GERONTOLOGIJA, z naslovom MODEL USPEŠNEGA STARANJA ZA ZAGOTAVLJANJE ZADOVOLJSTVA Z ŽIVLJENJEM IN SUBJEKTIVNE BLAGINJE LGBTQ+ STAREJŠIH ODRASLIH.

Preberi več

Vpliv umetne inteligence na človeštvo

20.01. 2023.

Na današnjem uvodnem predavanju novega doktorskega študija Uporabna umetna inteligenca smo v sodelovanju z Znanstveno-raziskovalnim središčem Koper na Alma Mater gostili znanstvenico prof. dr. Noreen Herzfeld, ugledno profesorico računalništva in teologije na Saint John's University v Minnesoti v ZDA, ki se ukvarja z raziskovanjem umetne inteligence in etike.

Preberi več