Dogodki

Nagrajujemo mlade plesne zvezde!

04.05. 2021.

Posnemi svoj plesni video (dolžine do 30 sekund) in se poteguj za odlične plesne nagrade. Sodeluješ lahko v eni od treh kategorij: Hip hop in jazz, sodobni ples in balet ter družabni/tekmovalni plesi.

Preberi več

Projekt SAFE ZONE - Evropski Seminar

30.03. 2021.

V okviru projekta SAFE ZONE, kjer sodeluje tudi Alma Mater, se bo v sredo, 31. Marca 2021, ob 11.00 uri odvijal spletni seminar “Preprečevanje radikalizacije mladih skozi šport: vpliv pandemije COVID-19”.

Preberi več

Vabilo na fizioterapevtsko usposabljanje z naslovom MANIPULACIJA FASCIJE 1. STOPNJA

26.03. 2021.

Spoštovani, Alma Mater Europaea – ECM v sodelovanju z Zavodom Terapija Maribor vabi, na strokovno izobraževanje.

Preberi več

[KONFERENCA ZA ČLOVEKA GRE 2021] Kar 77% fizioterapije na daljavo

23.03. 2021.

Na sekciji FTH je bila gostja Emma Stokes, predsednica svetovnega fizioterapevtskega združenja, ki se je javila iz Katarja.

Preberi več

[ZA ČLOVEKA GRE 2021] Komisarka: Pomanjkljivosti šolanja na daljavo je treba odpraviti

13.03. 2021.

Na mednarodni znanstveni konferenci Alma Mater Europaea v Mariboru, ki naslavlja izzive digitalizacije, zdravstva in izzive prihodnosti, je danes kot gostja nastopila evropska komisarka za izobraževanje, kulturo, mladino in šport Mariya Gabriel. Izpostavila je evropske ukrepe za spopadanje z izzivi digitalizacije in izobraževanja na daljavo.

Preberi več

[ZA ČLOVEKA GRE 2021] NAGOVOR PREDSEDNIKA REPUBLIKE SLOVENIJE, BORUTA PAHORJA

12.03. 2021.

Spoštovane gospe in gospodje,
Veseli me, da vas lahko ponovno nagovorim na vaši tradicionalni znanstveni konferenci. Če kdaj, je prav letos naziv konference več kot aktualen. Nedvomno je preteklo leto, ki je bilo obarvano z zdravstveno krizo, jasen dokaz, da moramo biti osredotočeni na človeka. Izkušnja pandemije je v središče našega vsakdana postavila človeško življenje. V središče je postavila družbo in njeno delovanje, njeno zmožnost prilagajanja, njen razvoj, in tudi njeno sočutje. Pandemija je prinesla nesluteno pospešitev digitalizacije, ter razvoj novih tehnologij in inovativnih načinov njihove uporabe na vseh področjih človekovega življenja.

Preberi več

Oddelek za arhivistiko organizira arhivske dneve

03.12. 2020.

Vabimo vas, da se od ponedeljka, 7. 12. 2020, pridružite na že tradicionalni mednarodni arhivski šoli ter 30. mednarodnih arhivskih dnevih, ki to leto potekajo on-line.

Preberi več

Uvodno še za doktorske študente

12.11. 2020.

S študijskim procesom pričenjajo tudi podiplomski študenti na Alma Mater Europaea – ECM in fakulteti ISH. Za omenjene študente pripravljamo uvodni dan, kjer jim bomo predstavili podrobno delovanje institucije Alma Mater ter študija pri nas.

Preberi več

Motivacijsko in vzpodbudno

11.11. 2020.

Alumni klub Alma Mater je gostil predavanje, ki ga je pripravil mentalni trener, Matej Lunežnik, uni. dipl. psiholog, ki že vrsto let deluje na področju psihologije dela in športa.

Preberi več