Novice in dogodki

Dr. Mertik vabljeni govornik na konferenci AIFA 2022 Univerze v Luksemburgu

28.11. 2022.

Prof. dr. Matej Mertik se na povabilo mednarodnega odbora udeležuje konference Artificial Intelligence and Future of Art (AIFA 2022). Konferenca poteka v organizaciji Univerze v Luksemburgu v sodelovanju z Univerzo v Sevilli, centrom za znanost v Luxemburgu in Esch-Sur-Azzete Evropsko prestolnico kulture.

Preberi več

Digitalizacija v arhivski znanosti je osrednja tema 16. Mednarodne jesenske arhivske šole

28.11. 2022.

Katedra za Arhivistiko Alma Mater Europaea – ECM je danes otvorila 16. Mednarodno jesensko arhivsko šolo, ki se bo v živo in online odvijala vse do sobote, 3. decembra.

Preberi več

Ohranitev spomenika kneza Koclja tudi s pomočjo Alma Mater

25.11. 2022.

Alma Mater Europaea je aktivno sodelovala pri projektu ohranitve in obnovitve spomenika Knezu Koclju, ki je bil leta 1994 postavljen na podestu pred Narodnim domom v Mariboru.

Preberi več

Zavod Terapija bo predstavil fizioterapevtsko obravnavo na področju stopal in obraza

24.11. 2022.

Zavod Terapija, ki deluje v okviru Alma Mater Europaea – ECM vabi na predstavitev razširjene dejavnosti fizioterapevtske ambulante, ki bo 29. novembra 2022 ob 16. uri na Slovenski ulici 17.

Preberi več

Fizioterapevti pomembno prispevajo h kakovosti življenja bolnikov s fibromialgijo

24.11. 2022.

O fibromialgiji so pisali že pred 150 leti. Označevali so jo kot psihično in psihosomatsko motnjo oziroma posebno obliko depresije. Leta 1992 je Svetovna zdravstvena organizacija fibromialgijo potrdila kot bolezen in jo uvrstila na Mednarodnih klasifikacij bolezni in sorodnih zdravstvenih problemov.

Preberi več

Alma Mater v projektu Sarcopenia

23.11. 2022.

Uspešno smo izpeljali še en delovni sestanek projekta Erasmus + (Strategic partnership) SARCOPENIA.

Preberi več

Iščoča Urše Rupnik

21.11. 2022.

Urša Rupnik, naša bivša študentka in sedaj višja predavateljica na Akademiji za ples Alma Mater, je izjemna plesalka in koreografinja, ki ustvarja tudi uspešne avtorske plesne projekte. Njeno umetniško noviteto predstavlja IŠČOČA.

Preberi več

Razpisujemo dve dodatni mesti za Erasmus+ prakso v tujini

21.11. 2022.

Sodelovanje v programu Erasmus+ je dostopno vsakomur. Alma Mater Europaea razpisuje dve dodatni mesti za Erasmus+ prakso v tujini za študente in mlade diplomante iz marginaliziranih in ranljivih skupin.

Preberi več

Z razteznimi vajami preprečimo bolečine v vratnem in ledevem predelu

18.11. 2022.

Študentka Janja Rožman je uspešno zaključila dodiplomski študij fizioterapije. V svoji diplomski nalogi je ugotavljala pogostost pojavljanja bolečine pri zaposlenih in kako le-ta vpliva na njihov vsakdan.

Preberi več

Vabilo na Mednarodno konferenco o razvoju in upravljanju nepremičnin v Ankari

18.11. 2022.

Doktorske študente Alma Mater Europaea vabimo k udeležbi na 3. mednarodni konferenci o razvoju in upravljanju nepremičnin (ICREDM - International conference on real estate development and management), ki bo potekala v Ankari med 1. in 4. februarjem 2023.

Preberi več