3. Vseslovensko pustno rajanje seniorjev na Ptuju


20. februarja je v sklopu 60. Kurentovanja na Ptuju potekalo že 3. Vseslovensko pustno rajanje seniorjev, ki sta ga v sklopu Zadruge mozaik generacij in soorganizatojev pripravili socialni gerontologinji iz AMEU: Lidija Minić (diplomantka Socialne gerontologije) in Veronika Gorišek (doktorska študentka Socialne gerontologije).

Na seniorskem pustovanju se je zbralo preko 600 obiskovalcev iz vse Slovenije. Ob pestrem glasbenem programu so se zabavali in tako na pustni in norčav način odganjali letošnjo zimo.

S seniorji so se kot častni gostje veselili ptujska županja Nuška Gajšek, dr. Ludvik Toplak, predsednik Alma Mater Europaea, Vlasta Nussdorfer in ambasadorka seniorskega pustovanja dr. Aleksandra Pivec. Še posebej veseli pa so bili obiska mojstra fotografije in letošnjega Prešernovega nagrajenca, Stojana Kerblerja, ki je na dogodku sodeloval tudi pri izboru za najboljše maske. Najboljše pustne maske pa so bile tudi bogato nagrajene. 

Pri dogodku so sodelovali tudi študenti socialne gerontologije, zdravstvene nege in fizioterapije na Alma Mater Europea, ki so udeležencem svetovali, kako poskrbeti za zdravje, za varnost v domačem okolju in jih povabili k brezplačnemu merjenju krvnega tlaka, sladkorja ter različnih testov moči, motorike in ravnotežja. Študenti iz medicinske fakultete, so v okviru NIJZ, predstavili (s pomočjo modela debelega črevesa) preventivni program presejanja in zgodnjega odkrivanja raka na debelem črevesu in danki - Svit. Učenci osnovne šole Ljudski vrt, pa so na pustovanje prišli v društvu dedkov in babic.

Organizatorji Vseslovenskega pustnega rajanja upajo, da bo tovrstni dogodek za starejše postal tradicionalen in stalnica v okviru vsakoletnega programa Kurentovanja na Ptuju.

GALERIJA SLIK: POVEZAVA