Študenti - zgodbe o uspehu

Rehabilitacijski pristop po možganski kapi

18.06. 2024.

“Možganska kap, znana tudi kot cerebrovaskularni insult, je globalno zdravstveno breme, ki predstavlja enega izmed najpogostejših vzrokov smrti in invalidnosti,” pove diplomantka fizioterapije na Alma Mater Anuša Dobrajc.

Preberi več

Glasba pri fizioterapevtskih obravnavah

18.06. 2024.

Študentka fizioterapije Ana Trop je pod vodstvom doc. dr. Mateje Berčan raziskovala uporabnost glasbe pri fizioterapevtski obravnavi oseb s Parkinsonovo boleznijo.

Preberi več

V Barcelono po novo znanje in nepozabno izkušnjo

10.06. 2024.

Svoje vtise je zapisala študenta fizioterapije na Alma Mater Petra Bošnjak, ki je ta semester na študijski izmenjavi na Visoki šoli za zdravje in šport v Barceloni (EUSES - University School of Health and Sports in Barcelona).

Preberi več

O vzponu Hitlerja v podcastu AIDEA

24.05. 2024.

Raziskovalec na Alma Mater Europaea – ISH Daniel Siter je na povabilo voditelja najbolj priznanega podkasta v Sloveniji AIDEA sodeloval kot gost v pogovoru o zgodovini prve polovice 20. stoletja.

Preberi več

Vpliv stresa na delo fizioterapevta

23.05. 2024.

Diplomant fizioterapije Miha Ramšak je v zaključnem delu pod mentorstvom viš. pred. Edvarda Jakšiča, mag. proučeval vpliv stresnih situacij na delo fizioterapevtov. Stres negativno vpliva na njihovo delo, doseganje ciljev in splošno dobro počutje. Zmanjšuje tudi motivacijo in povečuje odsotnost z dela zaradi bolezni, kar vpliva na uspešnost podjetij.

Preberi več

Učinkovita fizioterapija po zlomu koželjnice

23.05. 2024.

Diplomsko delo študentke Nike Kerneža pod mentorstvom viš. pred. Mladena Herca zajema raziskavo zloma distalnega dela koželjnice, ki sodi med najpogostejše zlome zgornje okončine in pogosto zahteva operativno učvrstitev kostnih odlomkov z uporabo različnih ploščic, vijakov ali žic.

Preberi več

Fizioterapevti brez meja: Humanitarna odprava v Tanzanijo

23.05. 2024.

Fizioterapevti brez meja so v začetku leta pričeli z večmesečno humanitarno odpravo v Tanzanijo.

Preberi več

Učinek nevrofizioterapije pri cerebralni paralizi

14.05. 2024.

Tina Ulaga je z diplomskim delom Kratkoročni učinek razvojno nevrološke obravnave v kombinaciji s PNF konceptom na zmanjšanje spastičnosti v zgornjem udu pri dečku s cerebralno paralizo: študija primera pod mentorstvom viš. Pred. Patricije Goubar diplomirala iz področja fizioterapije.

Preberi več

Pomen predoperativne edukacije za pacienta

23.04. 2024.

Študentka fizioterapije Živa Selič je pod mentorstvom pred. Tatjane Horvat pripravila diplomsko delo z naslovom Vpliv predoperativne priprave in edukacije pacienta na rehabilitacijo po vstavitvi totalne endoproteze kolka – pregled literature.

Preberi več

Srčno delo naših študentov v jugozahodni Tanzaniji

22.04. 2024.

V tihih ulicah Mbeye, kjer se prah in nasmehi mešajo v večerni zarji, so Fizioterapevti brez meja našli dom v srcih tistih, ki se vsakodnevno soočajo s stvarnostmi, ki si jih večina sploh ne more niti predstavljati.

Preberi več