Novice in dogodki

Dan Ajurvede na Univerzi Alma Mater Europaea

19.07. 2024.

Univerza Alma Mater Europaea v četrtek 25. julija ob 15.00 vabi na tradicionalni poletni dan odprtih vrat za Ajurvedo, ki bo potekal v prostorih univerze na Slovenski 17, Maribor.

Preberi več

17.07. 2024.

Preberi več

Jesen prinaša študijske novosti

16.07. 2024.

Univerza Alma MAter Europaea je na današnji novinarski konferenci predstavila aktualno poletno akademsko dogajanje in napovedala študijske novosti, ki jih prinaša jesen.

Preberi več

Alma Mater gosti vodilne strokovnjake zasebnega visokega šolstva v Evropi

10.07. 2024.

Univerza Alma Mater Europaea v Mariboru gosti vodstvo Evropske zveze zasebnega visokega šolstva (EUPHE), evropske mreže nedržavnih visokošolskih ustanov, ki povezuje neodvisne in inovativne visokošolske ustanove iz vse Evrope, ki si prizadevajo za odličnost v izobraževanju, raziskovanju in družbenem vplivu.

Preberi več

Fizikalna terapija bolnic z rakom dojk

09.07. 2024.

Monika Steyer se je v diplomskem delu pod mentorstvom prof. dr. Iztoka Tekača posvetila preučevanju vpliva fizikalne terapije in zgodnje enteralne prehrane na zmanjšanje obolevnosti po operacijah raka dojk.

Preberi več

Teniški komolec je lahko resna težava

09.07. 2024.

Bor Moškon je uspešno diplomiral na študijskem programu fizioterapije. Zaključno delo pod mentorstvom pred. Tatjane Horvat je posvetil teniškemu komolcu.

Preberi več

Kulturna dediščina, ključ za premagovanje družbenih izzivov

08.07. 2024.

“Evropejci se moramo zavedati svoje identitete, to je ključ za premagovanje politične nestabilnosti in konfliktov. Naša identiteta temelji na bogati kulturni dediščini, skupnih vrednotah in zgodovinskih izkušnjah, ki nas povezujejo in nam omogočajo, da se soočimo s sodobnimi izzivi.”

Preberi več

Erasmus izmenjava v Brnu: Trajnostni turizem

05.07. 2024.

Ana Menhard in Sonja Topolovec, študentki 2. letnika socialne gerontologije, sta se udeležili kratke Erasmus izmenjave z naslovom Trajnostni turizem, ki je potekala na univerzi Newton University v Brnu na Češkem.

Preberi več

Praksa v Avstriji mi je odprla nova obzorja

04.07. 2024.

Študent zdravstvene nege na Alma Mater Matija Mesiček je v minulih treh mesecih opravljal prakso v SeneCura Socialzentrum Sant Veit am Vogau v Avstriji.

Preberi več

Poletna šola: Izkoriščanje nevroznanstvenih odkritij za nevrorehabilitacijo

01.07. 2024.

Vabljeni na poletno šolo v okviru projekta TbrainBoost. Ro k prijave je za študente Univerze Alma Mater Europaea podaljšan do 5. julija. Na voljo je le še 5 prostih mest!

Preberi več