Novice in dogodki

Poletni šoli v Brnu

19.04. 2024.

Partnerska univerza NEWTON University Group za študente Alma MAter prireja dva kratka intenzivna programa.

Preberi več

Dr. Mojca Ramšak o pomenu vonja

18.04. 2024.

Pod pokroviteljstvom UNESCA je ob 20-letnici sprejetja Konvencije o varovanju nesnovne kulturne dediščine (Convention for the Safeguarding of the Intangible Cultural Heritage) pri založbi Alma Mater Europaea – ISH izšla knjiga Antropologija vonja prof. dr. Mojce Ramšak.

Preberi več

Alma Mater o aktualnih vprašanjih novih tehnologij

18.04. 2024.

V oragnizaciji Alma Mater Europaea se je danes v Zagrebškem inovacijskem centru pričela odmevna dvodnevna 29. mednarodna znanstvena konferenca ‘Družba in tehnologija’.

Preberi več

Uspešno se soočamo z izzivi na področju avtizma

16.04. 2024.

Na Alma Mater smo uspešno zaključili projekt »Podpora strokovnim delavcem v izobraževanju in zaposlovanju na področju avtizma VIS A VIS«, ki naslavlja več izzivov na področju avtizma v Sloveniji in v katerem Alma Mater Europaea – ECM sodeluje kot partner.

Preberi več

Alma Mater in Drama SNG Maribor poklanjata Minuto za poezijo

15.04. 2024.

Alma Mater Europaea – ECM in Drama SNG Maribor ob svetovnem dnevu knjige, v torek, 23. aprila, ob 11. uri pripravljata navdihujoč pesniški dopoldan Minuta za poezijo.

Preberi več

Daniel Siter v prestižnem Muzeju zmage v Moskvi

12.04. 2024.

Raziskovalec na Univerzi Alma Mater Europaea – ISH Daniel Siter je avtor nove razstave »Stalag XVIII D: 5000 korakov v nesmrtnost«. Otvoritev je potekala 10. aprila 2024 v Muzeju zmage v Moskvi.

Preberi več

3D tiskanje v gradbeništvu ponuja pomembne prednosti

12.04. 2024.

Alma Mater Europaea – ECM je dobila novega doktroja znanosti. Nikola Špiček je uspešno zagovarjal doktorsko nalogo iz projektnega managamenta z naslovom Analiza kritičnih dejavnikov uspeha pri upravljanju gradbenih projektov z uporabo tehnologije 3D tiskanja, ki je nastala pod mentorstvom prof. dr. Mirosława J. Skibniewskega.

Preberi več

Diplomantke in diplomanti, veselimo se z vami!

11.04. 2024.

Podelitev diplom je gotovo najbolj svečan in slavnostni dogodek za diplomantke in diplomante, ki so z veliko truda, napora, potrpljenja, ljubezni in entuziazma dokončali študij.

Preberi več

Erasmusova poletna šola: Heritologija

11.04. 2024.

Alma Mater Europaea – ISH med 8. in 12. julijem 2024 organizira Erasmusovo poletno šolo na temo ‘Heritologija’.

Preberi več

Prva doktorica znanosti iz fizioterapije na Alma Mater

05.04. 2024.

Alma Mater Europaea – ECM je dobila prvo doktorico znanosti na študijskem programu Fizioterapija. Študentka Arbnore Ibrahimaj Gashi iz Kosova je uspešno zagovarjala doktorsko disertacijo.

Preberi več