Novice in dogodki

NOVO

Natečaj Mlade plesne zvezde

20.05. 2022.

Akademija za ples vzpodbuja pri ustvarjanju mlade talentirane in zagnane plesalce!

Preberi več
NOVO

Dr. Sebastjan Kristovič v oddaji Svet na Kanalu A o stiskah otrok

20.05. 2022.

»Mislim, da moramo otrokom in mladim sporočiti, da je življenje lepo, čudovito, da ga je vredno živeti, da pa je treba zavihati rokave in iz svojega življenja nekaj lepega narediti.«

Preberi več

Študentski svet uspešno izpeljal študentsko konferenco

19.05. 2022.

»Študentski svet AMEU – ECM si šteje v čast, da je imel letos priložnost gostiti 14. študentsko konferenco s področja zdravstvenih ved. Zelo smo veseli odziva, saj je bilo predstavljenih 52 prispevkov študentov iz 8 sodelujočih fakultet,« je ob koncu študentske konference zdravstvenih ved, ki jo je letos gostil Študentski svet Alma Mater v Mariboru, dejal Vid Vedlin, predsednik študentskega sveta Alma Mater.

Preberi več

Gala plesni večer Alma Mater Europaea – Akademije za ples

19.05. 2022.

Gala plesni večer AMEU - Akademije za ples, poimenovan po Nietzschejevem imperativu, je predstava ob zaključku študijskega leta, ki jo skupaj pripravijo predavateljice in predavatelji ter študentke Akademije za ples.

Preberi več

Novi doktorji, magistri ter diplomanti Alma Mater ter ISH

17.05. 2022.

Po več kot letu dni smo na Alma Mater priredili kar tri slavnoste podelitve.

Preberi več

Znanstvena monografija izpod rok doc. dr. Tineta Kovačiča

17.05. 2022.

Doc. dr. Tine Kovačič, predstojnik doktorskega študijskega programa fizioterapija, je izdal novo znanstveno monografijo in pri tem poudaril, da le ta vključuje izjemno pomembna odkritja na področju nevrofizioterapije - vse od ranljive populacije otrok z razvojnimi motnjami, pa do odraslih pacientov po možganski kapi, Parkinsonovi bolezni, Alzheimerjevi demenci in drugimi diagnozami, ki so uporabna tako za teorijo, fizioterapevtsko prakso, zdravstveno politiko in zakonodajalca.

Preberi več

Z žalno komemoracijo so se poklonili prof. dr. Mariju Plenkoviću

14.05. 2022.

Alma Mater Europaea – ECM se je z žalno slovestnostjo poklonila delu, doprinosu k razvoju in prijateljstvu akademika prof. dr. Maria Plenkovića, ustanovitelja doktorskega študija Strateški komunikacijski management na Alma Mater, predstojnika tega študija, senatorja Alma Mater in člana Evropske akademije znanosti in umetnosti.

Preberi več

Daniel Siter avtor dveh razstav

12.05. 2022.

Šestega maja 2022 je v prostorih Mednarodnega raziskovalnega centra druge svetovne vojne Maribor (MRC WWII) potekala otvoritev dveh odmevnih razstav. Asist. Daniel Siter, nosilec raziskave in njun avtor, je razstavi strokovno predstavil.

Preberi več

KATEDRA ZA ARHIVISTIKO POKROVITELJ ARHIVSKE KONFERENCE V RADENCIH

11.05. 2022.

Katedra za arhivistiko Alma Mater Europaea - ECM se od 11. - 13. maja 2022 predstavlja na arhivski konferenci v Radencih, z naslovom Tehnični in vsebinski problemi klasičnega in elektronskega arhiviranja.

Preberi več

Digitalna pomoč srebrnim letom

10.05. 2022.

Alma Mater Europaea – ECM je soorganizatorica dogodka ”Digitalna pomoč srebrnim letom”. Dogodek bo potekal 18. in 19. maja 2022 v prostorih Alma Mater v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 1 in Dunajska 104.

Preberi več