Novice in dogodki

[ZA ČLOVEKA GRE 2021] Komisarka: Pomanjkljivosti šolanja na daljavo je treba odpraviti

13.03. 2021.

Na mednarodni znanstveni konferenci Alma Mater Europaea v Mariboru, ki naslavlja izzive digitalizacije, zdravstva in izzive prihodnosti, je danes kot gostja nastopila evropska komisarka za izobraževanje, kulturo, mladino in šport Mariya Gabriel. Izpostavila je evropske ukrepe za spopadanje z izzivi digitalizacije in izobraževanja na daljavo.

Preberi več

[ZA ČLOVEKA GRE 2021] NAGOVOR PREDSEDNIKA REPUBLIKE SLOVENIJE, BORUTA PAHORJA

12.03. 2021.

Spoštovane gospe in gospodje,
Veseli me, da vas lahko ponovno nagovorim na vaši tradicionalni znanstveni konferenci. Če kdaj, je prav letos naziv konference več kot aktualen. Nedvomno je preteklo leto, ki je bilo obarvano z zdravstveno krizo, jasen dokaz, da moramo biti osredotočeni na človeka. Izkušnja pandemije je v središče našega vsakdana postavila človeško življenje. V središče je postavila družbo in njeno delovanje, njeno zmožnost prilagajanja, njen razvoj, in tudi njeno sočutje. Pandemija je prinesla nesluteno pospešitev digitalizacije, ter razvoj novih tehnologij in inovativnih načinov njihove uporabe na vseh področjih človekovega življenja.

Preberi več

[ZA ČLOVEKA GRE 2021]

11.03. 2021.

Konferenca se je začela. Pridruži se TUKAJ

Preberi več

[Za človeka gre 2021] Evropska komisarka za izobraževanje na Alma Mater

08.03. 2021.

Alma Mater Europaea ECM organizira mednarodno znanstveno konferenco z naslovom »Za človeka gre: Digitalna transformacija v znanosti, izobraževanju in umetnosti«. Na dogodku bodo nastopili številni svetovno priznani akademiki in strokovnjaki, med njimi evropska komisarka za izobraževanje, kulturo, mladino in šport Mariya Gabriel in svetovni znani ekonomist Jeffrey Sachs.

Preberi več

[ZA ČLOVEKA GRE 2021] Neverjetne številke

05.03. 2021.

Neverjetne številke 7 dni pred konferenco "ZA ČLOVEKA GRE: DIGITALNA TRANSFORMACIJA V ZNANOSTI, IZOBRAŽEVANJU IN UMETNOSTI : rekordnih 370 prispevkov od več kot 500 avtorjev iz 30 držav in skoraj vseh kontinentov.

Preberi več

[ZA ČLOVEKA GRE 2021] Plenarni govorci

01.03. 2021.

Pred konferenco "ZA ČLOVEKA GRE: DIGITALNA TRANSFORMACIJA V ZNANOSTI, IZOBRAŽEVANJU IN UMETNOSTI vam predstavljamo ključne govorce uvodnega dne.

Preberi več

Konferenca Za človeka gre 2021 - pričakujemo več kot 200 prispevkov

25.02. 2021.

Alma Mater Europaea – ECM med 12. in 19. marcem 2021 prireja že 9. znanstveno konferenco z mednarodno udeležbo Za človeka gre – tokrat pod naslovom Digitalna transformacija v znanosti, izobraževanju in umetnosti. Potekala bo preko platforme ZOOM.

Preberi več

[INTERVJU] dr. Ludvik Toplak

22.02. 2021.

Prof. dr. Ludvik Toplak, ustanovitelj in predsednik Alma Mater Europaea - ECM, častni občan Maribora, nekdanji rektor Univerze v Mariboru (1993-2002) in nato veleposlanik Republike Slovenije pri Svetem sedežu, je bil pred tremi desetletji eden tistih, ki so delali državo. Kaj vidi danes. Od politike do edukacije, kjer je doma.

Preberi več

Si želite študirati v ZDA?

22.02. 2021.

Dragi študenti in študentke Alma Mater Europaea,
Univerza Washington in Lee je prijazno ponudila enoletno štipendijo dodiplomskemu študentu ali študentki iz katerega koli študijskega programa na Alma Mater. Ameriška univerza študentki ali študentu za eno leto pokrije vse stroške študija, bivanja in potovanja.

Preberi več