Novice in dogodki

Volitve v Študentski svet za leto 2020/21

28.10. 2020.

Jutri do 15. ure lahko zainteresirani študenti in študentke vložite svojo kandidaturo za volitve v Študentski svet Alma Mater Eurpaea - ECM.

Preberi več

Nova predsednica tutorjev je Nikita Polner

20.10. 2020.

Preko video konference je v novem študijskem letu 2020/2021 potekal prvi sestanek novih tutorjev študentov. Letos jih je na vseh smereh kar 33, kar je največ do sedaj. Med vsemi kandidati so prisotni za predsednico izvolili Nikito Polner, študentko 3. letnika programa Fizioterapija.

Preberi več

[OBVESTILO] prevzem paketka dobrodošlice

15.10. 2020.

Spoštovani brucke in bruci,
Vsi tisti, ki še niste prejeli paketka dobrodošlice na uvodnem dnevu, ga lahko dvignete v petek, 16. 10. 2020:
- v Mariboru (Slovenska 17, Alma Mater – pri vhodu v stavbo) med 10.00 in 12. 00 uri ter med 14.00 in 17.00 uri
- v Ljubljani (Neubergerjeva 31, Alma Mater – pri vhodu) med 10.00 in 12.00 ter med 14.00 in 16.00

Na lokacijah Murska Sobota ter Koper boste o urah in dnevu prevzema obvešečeni s strani referata.

Preberi več

Prijave za tutorje so odprte

06.10. 2020.

Za novo študijsko leto 2020/2021 vabimo k sodelovanju tutorje študente. Vsi, ki bi si želeli svoje znanje prenašati na mlajše generacije, sodelovati na dogodkih, ki jih organizirajo študentje, pomagati pri šolskih projektih, vljudno vabljeni, da se prijavite k sodelovanju.

Preberi več

Dobrodošla, 12. generacija študentov Alma Mater!

01.10. 2020.

Narazen, a vseeno skupaj na štirih lokacijah, smo letos pričeli novo študijsko leto 2020/2021. Že 12. generacija študentov Alma Mater je v sredo, 30. 9. 2020, v Mariboru, Ljubljani, Kopru in Murski Soboti ter preko on-line povezave spremljala uvodni dan za bruce. Zaradi zdravstvene situacije smo tradicionalni sprejem morali nekoliko prilagoditi – polovica študentov je sprejem gledala v živo, ostala polovica pa preko spleta.

Preberi več

UVODNI DAN ZA BRUCE

30.09. 2020.

Spoštovani študentke in študenti Alma Mater, 
oktobra se za vas začenja novo odgovorno poglavje v življenju, pričenja se študijski proces na študiju na Alma Mater. 
Alma Mater Europaea - ECM vas vabi na uvajalni dan, ki je povsod na univerzah izjemnega pomena, saj študenti dobijo vse potrebne informacije, kako izgleda študijski proces skozi leto, kakšna so pričakovanja od študentov, kakšna so pravila univerze, kakšne so obštudijske dejavnosti za študente, predstavi se učiteljski kolektiv, ki ga boste srečevali skozi študij, predstavijo se zunanje institucije s katerimi se sodeluje, možnost izmenjave na tujih univerzah preko ERASMUS programa. Letošnji uvodni dan je zaradi zdravstvene situacije poseben!
Od vas, dragi študentje, se pričakuje, da se vestno udeležite tega prvega dne v živo ali preko spletne povezave. Uvodni dan vam bo olajšal privajanje na novo pomembno okolje, zato ga sprejmete z vso resnostjo in odgovornostjo. 

Dobrodošli, študentje Alma Mater! 

prof. dr. Ludvik Toplak,  Predsednik Alma Mater Europaea – ECM

Preberi več

Dr. Kristovič sodeloval na prvem svetovnem kongresu logoterapije

28.09. 2020.

Naš profesor, dr. Sebastjan Kristovič je bil povabljen na prvi svetovni kongres logohumanizma (logoterapije), ki ga je organizirala World Alliance for Encounters with Meaning v Kolumbiji in Argentini. Dogodka z naslovom TOWARDS THE SEARCH FOR THE COMMON WELLBEING so se udeležili vsi glavni strokovnjaki in avtoritete s področja logoterapije z vsega sveta.

Preberi več

ŠTUDIJSKI PROCES NA ALMA MATER

23.09. 2020.

Drage študentke in študenti,
kot ste bili obveščeni, se bodo vsa predavanja in seminarske vaje na vseh študijskih programih, pri vseh predmetih v študijskem letu 2020/2021, izvajale on-line. Praktični in klinični predmeti se bodo izvajali na klasičen način z upoštevanjem varnostnih ukrepov. Glede na razmere COVID-19 upoštevamo na Alma Mater primere dobrih praks in on-line rešitev najboljših univerz po svetu, ki zagotavljajo najvišje kakovostne standarde študijskega procesa.

Podrobnejše informacije glede urnika in konkretne izvedbe posameznih predmetov boste prejeli v naslednjih dneh.

Veselimo se skupnega uspešnega začetka novega študijskega leta!

S prijetnimi pozdravi,
izr. prof. dr. Sebastjan Kristovič,
Koordinator študijskega procesa

Preberi več

Sodelovanje z državnimi nogometnimi prvaki na področju fizioterapije

15.09. 2020.

Predsednik Alma Mater, prof. dr. Ludvik Toplak, se je udeležil delovnega sestanka z direktorjem državnih prvakov NK Celje, Zoranom Podkoritnikom. Dogovorila sta se o sodelovanju, zlasti o možnostih strokovne prakse za študente na programu športne fizioterapije, ter o skupnih razvojnih in raziskovalnih projektih.

Preberi več