Novice in dogodki

Založba Alma Mater Press v minulem letu objavila kar 27 publikacij

22.02. 2024.

Založba Alma Mater Press, ki deluje v okviru Alma Mater Europaea - ECM, je znanstvena založba, ki se ukvarja s pripravo zbornikov mednarodnih znanstvenih konferenc, strokovnih in znanstvenih monografij ter visokošolskih učbenikov.

Preberi več

Največji mednarodni znanstveni dogodek Alma Mater tik pred vrati

22.02. 2024.

Med 8. in 13. marcem 2024 se bo odvila 12. mednarodna znanstvena konferenca Za človeka gre: V službi trajnosti in dostojanstva, ki jo Alma Mater Europaea pripravlja v soorganizaciji z Evropsko akademijo znanosti in umetnosti iz Salzburga.

Preberi več

Vabilo na zagovor doktorske disertacije - ANA MARIJA HOŠNJAK

22.02. 2024.

Vabimo vas na ZAGOVOR doktorske disertacije ANE MARIJE HOŠNJAK na programu tretje bolonjske stopnje SOCIALNA GERONTOLOGIJA, z naslovom ČIMBENICI RAZVOJA ZNANJA I STAVOVA MEDICINSKIH SESTARA/TEHNIČARA O STAROSNOJ DISKRIMINACIJI Mentorica: zasl. red. prof. dr. Jana Goriup Somentorica: zasl. red. prof. ddr. Marija Ovsenik

Preberi več

Štipendije za tečaje nemškega jezika na Bavarskem

20.02. 2024.

Bavarian Academic Center for Central, Eastern and Southeastern Europe (BAYHOST) razpisuje štipendije, ki vključujejo šolnino, nastanitev in prehrano za čas opravljanja brezplačnega tečaja nemškega jezika.

Preberi več

Vzdušje na vseh petih lokacijah Alma Mater odlično

19.02. 2024.

Zahvaljujemo se vsem dijakinjam in dijakom, ki so se nam minuli konec tedna pridružili na informativnih dnevih. Vzdušje na vseh petih lokacijah Alma Mater je bilo odlično!

Preberi več

O tehnologijah, ki so omogočile razvoj umetne inteligence

12.02. 2024.

Izr. prof. dr. Matej Mertik je na povabilo Slovenskega filozofskega društva predaval na njihovi drugi mednarodni konferenci z naslovom Violence and Interpretation, ki je v soorganizaciji Alma Mater Europaea ISH potekala minuli vikend v Ljubljani.

Preberi več

Študijska praksa na severu

07.02. 2024.

S severa Europe se oglaša naša študentka fizioterapije Anja Jelka Polanec, ki je na študijski praksi v kliničnih bazah naše partnerske institucije Kaunas University of Applied Sciences v Litvi.

Preberi več

Alma Mater na smučkah

06.02. 2024.

Športna sekcija študentov Team Alma Mater je minuli ponedeljek na Areškem Pohorju pripravila zimski športni dan, ki so se ga udeležili tako študenti kot zaposleni. Čudovit sončen dan bo vsem ostal v nepozabnem spominu.

Preberi več

VABILO NA PREDSTAVITEV DISPOZICIJE - Sanja Juretić

05.02. 2024.

Vabimo vas na PREDSTAVITEV DISPOZICIJE doktorske disertacije SANJE JURETIĆ na programu tretje bolonjske stopnje SOCIALNA GERONTOLOGIJA, z naslovom ČIMBENICI UTJECAJA NA FUNKCIONALNE SPOSOBNOSTI BOLESNIKA STARIJE ŽIVOTNE DOBI NAKON OPERACIJE MALIGNE BOLESTI DEBELOG CRIJEVA.

Preberi več

V spomin in poklon cenjenima kolegoma

02.02. 2024.

Alma Mater Europaea ISH je minuli večer v Rdeči dvorani ljubljanske Mestne hiše podelila častni posthumni doktorat Borutu Šukljetu in posthumno doktorsko listino Miranu Eriču.

Preberi več