Rotaract klub Alma Mater

Univerza Alma Mater Europaea je ustanovila prvi univerzitetni Rotaract klubu v Sloveniji. Ta pomemben korak prinaša novo dimenzijo humanitarnim prizadevanjem in družbeni odgovornosti med študenti.

Humanitarno naravnane študentke in študenti bodo pod okriljem tega društva doprinesli k bolj povezani in solidarni družbi, kjer so vrednote pomoči sočloveku in skupinskega dela na prvem mestu. Njihove aktivnosti bodo usmerjene v reševanje lokalnih izzivov, organizacijo dobrodelnih dogodkov in iniciativ, ter spodbujanje prostovoljstva med mladimi. 

Sodelovanje v klubu bo študentom omogočilo širjenje socialne mreže, spoznavanje novih prijateljev in razvijanje medsebojnega zaupanja ter sodelovanja. To bo pripomoglo k osebnemu in strokovnemu razvoju posameznikov, ki bodo lahko svoje izkušnje in znanja delili tudi zunaj univerzitetnega okolja.

Z ustanovitvijo Rotaract kluba se bo Alma Mater Europaea povezala tudi z globalno mrežo Rotaract klubov. 

***

ROTARY INTERNATIONAL povezuje ljudi s skupnim ciljem ustvarjanja boljšega sveta. S svojimi humanitarnimi projekti, spodbujanjem dobrega počutja v lokalnih skupnostih in prizadevanjem za globalni mir, Rotary International dokazuje, da lahko združeni dosežemo velike spremembe.

Največji projekt Rotarya je boj zoper otroško paralizo. Kot ustanovni partner Globalne pobude za izkoreninjenje otroške paralize je od prvega projekta cepljenja otrok na Filipinih leta 1979 zbral več kot 2 milijardi dolarjev in pomagal zmanjšati število primerov otroške paralize za 99,9 odstotka.

Večji projekti Rotarya v letu 2023:

  • Opremljanje enote za intenzivno nego novorojenčkov v Braziliji (172.500 $) - Umrljivost dojenčkov se je prepolovila.
  • Zagotavljanje varne vode za podeželske skupnosti v Peruju (258.195 $) - Več kot 10.000 ljudem zagotovljena pitna voda.
  • Dostava pitne vode v javne šole v Libanonu (43.550 $) - 6.743 otrokom omogočen dostop do pitne vode, projekt pa naj bi se razširil po vsej državi.

POSLANSTVO ROTARACTA med mladimi po vsem svetu je promovirati rotarijanski moto ‘služiti drugim’. Osredotočen je na tri področja: mednarodne projekte, storitve lokalne skupnosti in sodelovanje v kampusu.