Novice

Jesen prinaša študijske novosti

16.07. 2024.

Univerza Alma MAter Europaea je na današnji novinarski konferenci predstavila aktualno poletno akademsko dogajanje in napovedala študijske novosti, ki jih prinaša jesen.

Preberi več

Alma Mater gosti vodilne strokovnjake zasebnega visokega šolstva v Evropi

10.07. 2024.

Univerza Alma Mater Europaea v Mariboru gosti vodstvo Evropske zveze zasebnega visokega šolstva (EUPHE), evropske mreže nedržavnih visokošolskih ustanov, ki povezuje neodvisne in inovativne visokošolske ustanove iz vse Evrope, ki si prizadevajo za odličnost v izobraževanju, raziskovanju in družbenem vplivu.

Preberi več

Kulturna dediščina, ključ za premagovanje družbenih izzivov

08.07. 2024.

“Evropejci se moramo zavedati svoje identitete, to je ključ za premagovanje politične nestabilnosti in konfliktov. Naša identiteta temelji na bogati kulturni dediščini, skupnih vrednotah in zgodovinskih izkušnjah, ki nas povezujejo in nam omogočajo, da se soočimo s sodobnimi izzivi.”

Preberi več

Pomen arhivskega prava v sodobni družbi

28.06. 2024.

Pri Alma Mater Press je izšla publikacija Arhivsko pravo, avtorice prof. dr. Jelke Melik. Arhivsko pravo je ključnega pomena za zaščito in ohranitev dokumentarnega ter arhivskega gradiva, ki ima trajno vrednost.

Preberi več

Študentski piknik Univerze Alma Mater Europaea

24.06. 2024.

Študentska organizacija in Študentski svet Univerze Alma Mater Europaea sta ponovno združila moči in organizirala tradicionalni študentski piknik Univerze Alma Mater Europaea.

Preberi več

Ponosni na nove doktorje znanosti

21.06. 2024.

Univerza Alma Mater Europaea je minulo sredo promovirala nove doktorje znanosti.

Preberi več

Gala plesni večer prava paša za oči

20.06. 2024.

Gala plesni večer Univerze Alma Mater Europaea - Akademije za ples na Kongresnem trgu v Ljubljani je bil prava paša za oči.

Preberi več

Študentske pravice in vloga varuha

19.06. 2024.

Študentske pravice so temeljni steber, ki zagotavlja enakost, kakovost in poštenost v visokošolskem okolju.

Preberi več

Univerza Alma Mater Europaea ima najboljšo družbeno invencijo

17.06. 2024.

Univerza Alma Mater Europaea je prejela prestižno priznanje za najbolje ocenjeno družbeno invencijo za ‘Gradnjo mostov med teorijo in prakso’.

Preberi več

Alma Mater krepi mednarodno sodelovanje

14.06. 2024.

Rektor Univerze Alma Mater Europaea se v Poljskem Lublinu udeležuje 4. kongresa pobude Treh morij - The Three Seas Initiative Forum of Regions.

Preberi več