Novice

NOVO

Filozofija za otroke

29.11. 2022.

Študenti humanistike na Alma Mater so v okviru predmeta Filozofija vzgoje in demokracije izvedli delavnici z otroci v Vrtcu Ledina v Ljubljani.

Preberi več
NOVO

Digitalna pomoč srebrnim letom

29.11. 2022.

Alma Mater Europaea – ECM je partner pilotskega projekta Pharaon, katerega cilj je uresničiti pametno in aktivno življenje starajočega se evropskega prebivalstva z ustvarjanjem nabora integriranih, zelo prilagodljivih in interoperabilnih odprtih platform z naprednimi storitvami, napravami in orodji; obenem pa ohraniti dostojanstvo starejših odraslih in povečati njihovo neodvisnost in varnost.

Preberi več
NOVO

Dr. Mertik vabljeni govornik na konferenci AIFA 2022 Univerze v Luksemburgu

28.11. 2022.

Prof. dr. Matej Mertik se na povabilo mednarodnega odbora udeležuje konference Artificial Intelligence and Future of Art (AIFA 2022). Konferenca poteka v organizaciji Univerze v Luksemburgu v sodelovanju z Univerzo v Sevilli, centrom za znanost v Luxemburgu in Esch-Sur-Azzete Evropsko prestolnico kulture.

Preberi več
NOVO

Digitalizacija v arhivski znanosti je osrednja tema 16. Mednarodne jesenske arhivske šole

28.11. 2022.

Katedra za Arhivistiko Alma Mater Europaea – ECM je danes otvorila 16. Mednarodno jesensko arhivsko šolo, ki se bo v živo in online odvijala vse do sobote, 3. decembra.

Preberi več
NOVO

Prijave za Direktorsko šolo 2023 odprte

28.11. 2022.

Alma Mater Europaea – ECM v mesecu januarju 2023 znova pričenja s Programom za vodenje socialno varstvenega zavoda - direktorsko šolo, ki je namenjena na novo imenovanim direktorjem in vodjem služb v socialno varstvenih zavodih.

Preberi več

Zavod Terapija bo predstavil fizioterapevtsko obravnavo na področju stopal in obraza

24.11. 2022.

Zavod Terapija, ki deluje v okviru Alma Mater Europaea – ECM vabi na predstavitev razširjene dejavnosti fizioterapevtske ambulante, ki bo 29. novembra 2022 ob 16. uri na Slovenski ulici 17.

Preberi več

Alma Mater v projektu Sarcopenia

23.11. 2022.

Uspešno smo izpeljali še en delovni sestanek projekta Erasmus + (Strategic partnership) SARCOPENIA.

Preberi več

Razpisujemo dve dodatni mesti za Erasmus+ prakso v tujini

21.11. 2022.

Sodelovanje v programu Erasmus+ je dostopno vsakomur. Alma Mater Europaea razpisuje dve dodatni mesti za Erasmus+ prakso v tujini za študente in mlade diplomante iz marginaliziranih in ranljivih skupin.

Preberi več

Vabilo na Mednarodno konferenco o razvoju in upravljanju nepremičnin v Ankari

18.11. 2022.

Doktorske študente Alma Mater Europaea vabimo k udeležbi na 3. mednarodni konferenci o razvoju in upravljanju nepremičnin (ICREDM - International conference on real estate development and management), ki bo potekala v Ankari med 1. in 4. februarjem 2023.

Preberi več

Fizioterapevti brez meja na forumu v Palestini

17.11. 2022.

Naši Fizioterapevti brez meja so se v začetku novembra udeležili Palestinsko-evropskega civilnodružbenega foruma o zagovorništvu za Palestino v Ramallahu.

Preberi več