Novice

Štipendije za študijske ali znanstvene obiske študentov - rok prijave 30. 9.

29.08. 2018.

Spoštovani,
Obveščamo vas, da je na spletni strani Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada objavljen razpis za FINANCIRANJE ŠTUDIJSKEGA OZIROMA ZNANSTVENEGA OBISKA ŠTUDENTOV V TUJINI (256. JR).

Preberi več

V Bruslju zaključki s projekta MATES

23.07. 2018.

Nedavno je v Bruslju potekala zaključna konferenca o preprečevanju radikalizacije mladih, ki sodi v okvir projekta MATES (Multi Agency Training Strategies for Radicalised Youth), ki so ga od leta 2016 izvajali raziskovalci iz šestih evropskih držav.

Preberi več

Alma Mater Europaea – ECM bo za študijsko leto 2018/19 razpisala EKO subvencije

18.07. 2018.

Trem magistrskim študentom programa Ekoremediacije bomo omogočili študij po znižani ceni.

Preberi več

Akreditiran nov doktorski študij FIZIOTREPIJA

16.07. 2018.

Z veseljem sporočamo, da je Alma Mater Europaea – ECM od Nacionalne agencije RS za visoko šolstvo (NAKVIS), pridobila akreditacijo za doktorski študij fizioterapije.

Preberi več

Prof. dr. Ludvik Toplak na obisku v Moskvi

22.06. 2018.

Prof. dr. Ludvik Toplak, predsednik Alma Mater Europaea – ECM se do 24. 6. 2018 mudi v Moskvi. Odzval se je na povabilo prof. dr. Alexey Grigoryevich Zabelina, rektorja Moskovske univerze za finance in pravo, MFUA, ter direktorja Vseruskega državnega arhiva, VNIIDAD, prof dr. Nikolai Kunjyajeva.

Preberi več

Doktorski študenti Alma Mater med elito

18.06. 2018.

Nedavno se je na Brionih odvijala 4. regionalna konferenca projektnega managementa z aktualno tematiko »Projektni management za družbeni razvoj«, kjer so sodelovali tudi doktorski študentje Projektne managementa Alma Mater.

Preberi več

Akademija za ples kmalu tudi z magistrskim programom

15.06. 2018.

Ljubljana. ”Znanja, ki jih dobimo na Akademiji za ples so temeljna in brez tega učitelji ne bi smeli poučevati baleta. Imam veliko šol za sabo, tudi v Londonu, pa takšnih uporabnih vsebin za poučevanje kot profesorica na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, nisem dobila,” je pojasnila Martina Kramer, študentka baleta na Akademiji za ples Alma Mater Europaea – ECM drugače zaposlena kot profesorica baleta na omenjenem konservatoriju, na današnji novinarski konferenci v Ljubljani.

Preberi več

ALMA MATER EUROPAEA ECM NA MEDNARODNI KONFERENCI NA KITAJSKEM

10.06. 2018.

Na povabilo kitajskih univerz in vladnih institucij je predsednik Alma Mater Europaea ECM prof. dr. Ludvik Toplak predaval na mednarodni konferenci o tehnološkem in poslovnem sodelovanju med Kitajsko in državami Centralne in vzhodne Evrope, China- CEEC.

Preberi več

Študent Alma Mater na svetovno prvenstvo

07.06. 2018.

Matjaž Lobnik, študent programa fizioterpija na Alma Mater, je skupaj s tekmovalnim partnerjem Matijem Primcem iz Medicinske fakultete Univerze v Mariboru, osvojil naslov državnega univerzitetnega prvaka v odbojki na mivki.

Preberi več

Team Alma Mater vabi na športni piknik

30.05. 2018.

Športno društvo Team Alma Mater vabi na letni piknik, ki bo v soboto, 16. 6. 2018, od 16. ure na ŠRC Fontana, Gosposvetska 114, Maribor.

Preberi več