Novice

Daniel Siter: Prekmurje je edino slovensko ozemlje, ki ga je osvobodila izključno Rdeča armada

15.12. 2023.

Daniel Siter, asistent, raziskovalec in doktorand na Alma Mater Europaea ISH, je 12. decembra 2023 vodil znanstveno konferenco ''Rdeča armada v Prekmurju: stanje raziskav''.

Preberi več

Študijska praksa v Münchnu

11.12. 2023.

Študenti Alma Mater Europaea imajo možnost opravljanja prostovoljne Erasmus+ študijske prakse na Generalnem konzulatu Republike Slovenije v Münchnu.

Preberi več

Alma Mater podpisala pogodbo z elitno kitajsko univerzo

08.12. 2023.

Predsednik Alma Mater Europaea – ECM prof. dr. Ludvik Toplak in rektor ene vodilnih kitajskih univerz Univerze Ningbo prof. Shao Quianjun sta popisala pogodbo o dolgoročnem sodelovanju na področju izobraževanja in raziskovanja ter tehnološkega razvoja.

Preberi več

World Café: Dialog med generacijami

06.12. 2023.

Alma Mater je v okviru projekta DECAP-HE organizirala pronicljivo razpravo po metodi World Café. Poudarek je bil na pojasnitvi izzivov in priložnosti, s katerimi se sooča današnja mlada generacija, ko stopa v dinamično okolje trga dela.

Preberi več

Digitalizacija in umetna inteligenca v študijskem procesu

06.12. 2023.

Alma Mater je sodelovala na dogodku "University Meetup: Avstrija x Slovenija", ki je 5. decembera 2023 potekal v Gradcu, Avstrija.

Preberi več

Gospodarstvo potrebuje prožen šolski sistem

04.12. 2023.

Vodilni partner v projektu DECAP-HE, Alma Mater Europaea – ECM, je v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije (GZS), Pedagoškim inštitutom, Študentsko organizacijo Slovenije in Kristiania University College v Ljubljani izpeljala strokovni dogodek Izobraževanje in gospodarstvo v skupni viziji.

Preberi več

Alma Mater slavnostno obeležila 15 let delovanja

02.12. 2023.

Alma Mater Europaea je s slavnostno akademijo 30. novembra 2023 obeležila 15. obletnico delovanja. V dvorani Frana Žižka SNG Maribor se je odvil veličasten večer.

Preberi več

Stanje slovenskega vzgojno-izobraževalnega sistema je kritično

29.11. 2023.

Na Alma Mater Europaea se je odvila izjemno zanimiva strokovna razprava o najbolj perečih izzivih vzgojno-izobraževalnega sistema v Sloveniji. Preko 800 slušateljic in slušateljev nakazuje, da je problematika na področju vzgoje in izobraževanja izredno aktualna in skrb vzbujajoča.

Preberi več

Uspešen pričetek Mednarodnega arhivskega dne in arhivske šole

28.11. 2023.

Na Alma Mater se je pričela 33. konferenca Mednarodni arhivski dan in 17. mednarodna jesenska arhivska šola, ki bo potekala hibridno vse do 2. decembra 2023.

Preberi več

Nov zbornik s področja gerontologije

23.11. 2023.

Izšel je zbornik prispevkov raziskovalcev z različnih področij, ki povezujejo gerontološko problematiko z vprašanji zdravja in podpori funkcionalnim zmožnostim, urbanizma in prostorskega planiranja za objekte, namenjene starejšemu prebivalstvu.

Preberi več