Aktivnosti ob svetovnem dnevu fizioterapije 2021


V okviru svetovnega dneva fizioterapije na fakulteti Alma Mater pripravljamo nekaj dogodkov. V ponedeljek gostimo našo diplomantko Izo Gobar, ki je postala svetovna prvakinja v masaži in ki bo v našem Zavodu Terapija izvajala masaže. V torek bomo predstavili rešitve za postcovidne bolnike, ki imajo težave z dihanjem. V sredo vas vabimo na brezplačno obravnavo v Zavod Terapija ter brezplačno vadbo v Fitnes Slavija.

8. septembra obeležujemo svetovni dan fizioterapije (SDF), ki je znak enotnosti in solidarnosti do poklica fizioterapevta/-ke in poteka po celem svetu. Predstavlja priložnost, da tako laična kot strokovna javnost bolje spozna ta poklic, namenjen pacientom in celotni družbi. Na Alma Mater smo v sodelovanju z Zavodom Terapija pripravili pestro dogajanje na temo letošnjega SDF, ki poteka pod geslom »Rehabilitacija in dolgotrajni COVID«. 

6. septembra 2021

Od 13. ure dalje

EKSKLUZIVNO v Mariboru! V Zavodu Terapija (Slovenska ul. 17) gostimo svetovno prvakinjo v masaži, Izo Gobar. Zainteresirani za masažo se obvezno predhodno prijavite na fiza.terapija@mail.com, kjer dobite tudi vse dodatne informacije. Termini so na voljo od 13. ure dalje. 

7. septembra 2021

Ob 10. uri

Strokovni posvet o post covidni rehabilitaciji (respiratorna fizioterapija) in tiskovna konferenca 

Sodelujoči:

  • Doc. dr. Tine Kovačič, predstojnik doktorskega študija Fizioterapija na Alma Mater Europaea, predsednik Združenja fizioterapevtov Slovenije

  • Grega Nahtihal, študent Alma Mater in idejni vodja platforme Froom za fizioterapijo na daljavo

  • Alen Pavlec, vodja fizioterapije v ZD Adolfa Drolca Maribor

  • Darko Đurić, športnik invalid in sodelujoči pri razvoju platforme Froom za fizioterapijo na daljavo

8. septembra 2021, svetovni dan fizioterapije

Ob 11. uri:

Informativni dan za dodiplomski študij fizioterapije (online in v živo)

Z diplomo iz fizioterapije na Alma Mater se lahko zaposliš kjerkoli v Evropi, študij pa lahko pri nas nadgradiš tudi na drugih dveh stopnjah.

Pridruži se na predstavitvi študija v živo (na Slovenski ulici 17, Maribor) ali preko spleta. Za spremljanje preko spleta se prijavi na https://bit.ly/3zGJb2J in prejmeš povezavo za dostop.

Predavatelji in ostali sodelavci Alma Mater bodo predstavili:

  • vpisne pogoje

  • možnosti in pogoje študija

  • možnosti zaposlitve po študiju

  • nadaljevanje študija na naslednjih stopnjah

  • vse ostale pomembne informacije za uspešen študij na Alma Mater Europaea

Med 10. uro in 17. uro:

Dan odprtih vrat Zavoda Terapija v Mariboru (Slovenska ul. 17) ter Fitnesa Slavija (Ulica Vita Kraigherja 3), kjer bodo študenti Alma Mater izvajali vodeno vadbo in obravnave. V Zavodu Terapija bodo na voljo tudi respiratorne obravnave pacientov, ki so imelo po prebolelem covidu-19 težave z dihanjem.

Ta dan Alma Mater Europaea – ECM omogoča tudi brezplačen obisk Fitnesa Slavija! Vabljeni!

 Javnost želimo informirati o pomembnosti fizioterapevtove vloge pri zdravljenju in obravnavi ljudi v fazi okrevanja po dolgotrajnem COVID-u in predstaviti, da je fizioterapija pri tem izredno učinkovita. Vabljeni, da se udeležite naših dogodkov.


Dogodkov v živo se lahko udeležijo osebe, ki izpolnjujejo enega od pogojev  PCT (preboleli, cepljeni, testirani).