Alma Mater nudi vesolje kariernih priložnosti


Alma Mater se je odlično predstavila na 8. Kariernem sejmu v Mariboru, ki je potekal pod že znanim sloganom Vesolje priložnosti.

»Karierni sejem je bil namenjen učencem višjih razredov oz. letnikov, staršem, svetovalnim in drugim strokovnim delavcem s področja karierne orientacije mladih. Z izvedbo Kariernega sejma smo želili mladim na enem mestu predstaviti možnosti, ki jih imajo ob nadaljevanju svoje izobraževalne ali poklicne poti ter prispevati k preprečevanju neskladja med ponudbo in povpraševanjem na lokalnem trgu dela, kot tudi pomagati pri izvajanju programov karierne orientacije v osnovnih in srednjih šolah. Posebno pozornost smo zato namenili poklicem, ki so na trgu dela vse bolj iskani in novim poklicem prihodnosti,« sporočajo organizatorji.

  

Karierni sejmi služijo kot zelo koristna platforma za bodoče študente. »Na razstavnem prostoru Alma Mater smo mladim ponudili pestro paleto vsebin o naših študijskih programih in jim orisali vpogled v specifične poklicne poti. Vsekakor pozdravljamo tovrstne dogodke, saj so takšni osebni stiki z mladimi, ki se odločajo za svojo akademsko pot, zelo dragoceni,«pove karierna svetovalka na Alma Mater Špela Bečić Ekselenski.

Na dodiplomskih, magistrskih in doktorskih programih Alma Mater s področja fizioterapije in zdravstvenih ved, humanistike, projektnega vodenja, arhivistike, umetne inteligence, trajnostnega razvoja, poslovanja, strateškega komuniciranja, socialne gerontologije ter plesa študira preko 2000 študentov, ki prihajajo iz več kot 30 držav. 

»V zadnjem času smo na Alma Mater spodbudili močan razvoj izobraževanja v poslovnih in tehnoloških programih, zlasti glede kreativnega vodenja, projektov in uporabne umetne inteligence,« pravi Bečič Ekselenski in doda, da je nad našimi študijskimi programi Spleta na vseh treh stopnjah navdušena tudi ministrica za digitalno preobrazbo dr. Emilija Stojmenova Duh. 

Alma Mater Europaea študentom ponuja vrsto akademskih in kulturno raznolikih izkušenj, ki zagotavljajo rast priložnosti za vsakega posameznika. Ob intelektualni rasti omogočamo razvoj strokovnih znanj, potrebnih za uspeh v današnjem konkurenčnem svetu. 

Z Alma Mater pripravljeni za v svet!