Alma Mater v pripravah na največji mednarodni znanstveni dogodek


Med 8. in 13. marcem 2024 se bo odvila 12. mednarodna znanstvena konferenca Za človeka gre: V službi trajnosti in dostojanstva, ki jo Alma Mater Europaea pripravlja v soorganizaciji z Evropsko akademijo znanosti in umetnosti iz Salzburga.

Konferenca, ki se uvršča v sam svetovni vrh znanstvenih konferenc bo tudi letos gostila vodilne evropske učenjake in miselne voditelje iz različnih disciplin.

Začasni program letošnje konference je na voljo TUKAJ.
Vljudno vabljeni, da obiščete spletno stran za dodatne informacije.

~

Lanska konferenca Za človeka gre 2023 je predstavljala enega najpomembnejših mednarodnih znanstvenih dogodkov v Evropi. Pod temo Družbeni in tehnološki razvoj v službi varnosti in dostojanstva je gostila vodilne znanstvenike in mislece, med njimi podpredsednico Evropske komisije Mariyo Gabriel, predsednika in častnega predsednika Evropske akademije znanosti in umetnosti Klausa Mainzerja in Felixa Ungerja, in predstavniki nacionalnih akademij. Osrednje predavanje je imel svetovno znani ekonomist Jeffrey Sachs z univerze Columbia. Nekaj profesorjev s Harvarda, Oxforda in Yala je z udeleženci delilo svoja razmišljanja. Prireditev je kot častna pokroviteljica odprla predsednica Slovenije Nataša Pirc Musar.

Nastopilo je preko 300 avtorjev iz 30 držav, med njimi akademiki iz najuglednejših univerz Harvard, Yale, Oxford, Columbia in drugih. 

Med govorci dosedanjih konferenc so bili trije evropski komisarji, dekanja pravne fakultete Oxford Mindy Chen-Wishart, profesor univerze Harvard Mark Tushnet, profesor na Oxfordu Jacob Rowbottom, nemški politolog Werner Weinfeld, član nadzornega sveta Facebook-a in Instragram-a ter nekdanji podpredsednik Evropskega sodišča za človekove pravice Andras Sajo in svetovno znani filozofi Alain Badiou, Jean-Luc Nancy in Srečko Horvat.

~

Alma Mater Europaea - ECM je mednarodna visokošolska institucija, ustanovljena na pobudo Evropske akademije znanosti in umetnosti v Salzburgu. Akademija združuje približno dva tisoč vrhunskih znanstvenikov, med njimi 34 Nobelovih nagrajencev.  

Na dodiplomskih, magistrskih in doktorskih programih Alma Mater s področja fizioterapije in zdravstvenih ved, humanistike, projektnega vodenja, arhivistike, umetne inteligence, trajnostnega razvoja, poslovanja, strateškega komuniciranja, socialne gerontologije ter plesa študira preko 2000 študentov, ki prihajajo iz več kot 30 držav.