Pedagoški sodelavci

Sodeluje pri študijskih programih:

Dodiplomski študij: Ples, koreografija

Bibliografija: Preberi več

Alma R. Selimović (1980) je magistrica znanosti – menedžment neprofitnih organizacij in univerzitetna diplomirana kulturologinja. Končano ima Evropsko diplomo kulturnega managementa pri Marcel Hicter Foundation in kot štipendistka British Councila je v Veliki Britaniji en semester obiskovala študij Kulturnega managementa.

Med študentskimi leti se je preživljala kot učiteljica kitare in knjigarka v Vale Novak. Leta 2003 se je pridružila ekipi festivala sodobne uprizoritvene umetnosti Mladi levi (zavod Bunker) in je v preteklih letih v okviru festivala zamenjala skoraj vse vloge: vodja komunikacije, producentka, tudi soprogramerka. V zavodu Bunker deluje vse od leta 2003; kot producentka predstav, festivala Mladi levi, kot programerka in izvršna producentka festivala Drugajanje, vodja razvojnih projektov …

Leta 2009 je kot direktorica projektov delala za oglaševalsko agencijo Formitas BBDO, v 2010 se je vrnila v kulturo, v Bunker, kjer je sedaj vodja razvojnih projektov. Skrbi za pridobivanje sredstev in je izvršna producentka in programerka festivala Drugajanje v Mariboru. Leta 2013 je zasnovala in pridobila sredstva za projekt Create to Connect, ki povezuje 13 partnerjev pri produkciji umetniških del s fokusom na razvoju dela z občinstvi. Od 2018 se projekt nadaljuje – ampak v razširjeni obliki s 15 partnerji: Create to Connect -> Create to Impact. Zadnja leta vodi tudi program kulturno-umetnostne vzgoje, kjer vodi že drugi ESS projekt Igrišče za gledališče 2.0. Sodeluje tudi s Festivalom črk (zavod tipoRenesansa), bila je članica programskega odbora slovenske sodobnoplesne platforme Gibanica.

Zanima jo kulturna politika, nove estetske prakse, povezovanje sodobne umetnosti in formalnega izobraževanja ter umetnost kot generator socialnih sprememb in inovacij.