Brezplačen seminar za študente Alma Mater Europaea v Ljubljani


Specialna olimpiada Slovenije, športno gibanje za osebe z motnjami v duševnem razvoju, že več kot desetletje poleg športne plati obravnava tudi zdravstveno stanje športnika v t.i. zdravstvenem programu, razširjenem v specialno-olimpijskih programih po celem svetu

Tako so izkušeni zdravstveni delavci skupaj s prostovoljci v preteklosti pregledovali zobe in oči, kontrolirali sluh, izvajali promocijo zdravega življenjskega sloga, ena izmed najmočnejših vej zdravstvenega program pa je t.i. zabavni fitnes, kjer z različnimi meritvami testiramo športnikove osnovne motorične sposobnosti. V tem programu ste kot študentje tudi že večkrat sodelovali.

V letu 2017 smo pričeli izvajati projekt »Zdrava skupnost«, ki nam omogoča, da obstoječi zdravstveni program znotraj specialne olimpijade še nadgradimo. Del tega je tudi ozaveščanje zdravstvenih delavcev o komunikaciji in pristopu do oseb z motnjami, v našem primeru do naših športnikov.

Seminar na to temo bomo pri vas izvedli v soboto, 11. januarja 2020, med 9. - 13. uro v prostorih Alma Mater v Ljubljani (Neubergerjava 31).

Predavala bo Katarina Bošnjak, prof. spec. in rehab. pedagogike.

Veseli bomo, če se boste odzvali naši pobudi in tako pridobili dodatna praktična znanja.

Bodite specialni skupaj z nami,

Urška Kustura
izvršna sekretarka
SO Slovenija

📝PRIJAVNICA ZA SEMINAR