Brezplačen tečaj nemščine za fizioterapevte


V okviru ob študijske dejavnosti za študente fizioterapije Alma Mater Europaea – ECM smo organizirali in uspešno zaključili brezplačen tečaj nemškega jezika.

Povpraševanje po fizioterapevtih je v Sloveniji zelo veliko. Podatki kažejo, da vsak, ki uspešno diplomira na področju fizioterapije v Sloveniji, dobi službo. To kažejo tudi vedno novi oglasi delodajalcev na naših oglasnih deskah, ki ponujajo zaposlitev diplomantom fizioterapije. Zaradi bolje plačanega dela, pa se vedno več diplomantov fizioterapije odloča, da si poišče službo preko severne meje. Tako smo jim omogočili, da si dodatno pridobijo znanje še iz nemškega jezika. Na tečaju so se študentje fizioterapije naučili nemške terminologije s področja fizioterapije, izpolnjevati obrazce v nemškem jeziku, pisati prošnje za delo v nemškem jeziku ter še mnogo več. Število prijavljenih na tečaj je presegalo naša pričakovanja, zato bomo s tečaji še nadaljevali.

»Študenti so bili zelo zadovoljni s predavanji, saj smo se dejansko učili stvari, ki jih potrebujejo za delo v Avstriji na področju fizioterapije,« je po zaključenem izobraževanju pojasnila Tadeja Polanšček, ki je izvedla tečaj nemščine. O novih terminih tečaja boste obveščeni preko Novičnika Alma Mater.