BREZPLAČNA gibalnica in ocena telesne drže


Pet študentk fizioterpije Lana Ritlop, Minea Kristovič, Laura Svarc, Sara Potisek in Kaja Bertoncelj se za mesec dni podajajo v Gambijo na prostovoljno odpravo, kjer bodo pomagale gibalno oviranim otrokom.

Ker na tem področju močno primankuje strokovnega osebja, nujno rabijo prostovoljce, ki so pripravljeni pomagati. Zaradi velike revščine velikokrat niti lastni starši ne zmorejo poskrbet za take otroke in na žalost se zgodi, da so več ali manj prepuščeni sami sebi. Prav zaradi tega smo se odločile, da svoje znanje to leto uporabimo tudi v daljni Gambiji. Zbiramo prostovoljne prispevke, katere bomo namenile organizaciji C4M za nakup ortopedskih pripomočkov za gibalno ovirane otroke. Na voljo so tudi spominske majičke, katere smo oblikovale same. Želimo si, da bi v prihodnosti tako odpravo naredili vsako leto za naše študente in z praktično pridobljenim znanjem postali se boljši zdravstveni delavci,” je pojasnila Lana Ritlop, študentka Alma Mater, ki se že drugič odpravlja v Gambijo.

Študentke fizioterapije Alma Mater Europaea - ECM v ta namen organizirajo v četrtek, 30. 1. 2020, ob 17. uri v telovadnico Alma Mater (Slovenska 17, Maribor) fizioterapevtske dejavnosti za malčke stare med 5 in 10 let. Vabijo starše, da pripeljejo svoje otroke na oceno telesne drže ter gibalnico z vajami za motoriko in koordinacijo.

Na tak način bodo zbirale prostovoljne prispevke, ki bodi namenjeni otrokom v Gambiji (Afriki), kamor se odpravljajo 1. februarja kot prostovoljke.

Število mest je omejenih.

Prijave zbirajo na telefonsko številko: 041 462 483 (Laura) ali mail: kristovicminea@gmail.com.

Vabljeni!