Brucke in bruci, dobrodošli!


Alma Mater Europaea je minuli petek, 29. septembra 2023, dobrodošlico zaželela že 15. generaciji študentk in študentov.

Alma Mater Europaea - ECM, ki bo kmalu postala univerza, je ustanovljena na pobudo Evropske akademije znanosti in umetnosti v Salzburgu v Avstriji. Akademija združuje približno 2000 vrhunskih znanstvenikov, med njimi 34 Nobelovih nagrajencev.  Na dodiplomskih, magistrskih in doktorskih programih Alma Mater študira preko 2000 študentov, ki prihajajo iz več kot 30 držav. 

»Alma Mater je v minulih letih delovanja izobrazila preko 1500 diplomantov prve, druge in tretje stopnje. Zelo smo ponosni na dejstvo, da so naši diplomanti najbolj zaposljivi na slovenskem in evropskem trgu dela. Trenuntno smo v fazi organizacijske preobrazbe v univerzo, kajti Alma Mater izpolnjuje vse pogoje, pedagoške in raziskovalne, hkrati pa uživa veliko zaupanje drugih univerzah v Evropi, ki našim študentom nudijo izmenjavo preko Erasmusa. Še posebej pa smo ponosni na dragoceno mrežo učnih baz, kjer naši študenti v času študija opravljajo študijsko prakso, saj je povezava med teorijo in prakso v bodočem realnem delovnem okolju najboljša priprava za poklicno kariero,« je v uvodnem nagovoru povedal predsednik Alma Mater Europaea – ECM prof. dr. Ludvik Toplak.

Drage brucke in bruci, pričenjate svoje akademsko popotovanje. Naj bo to novo poglavje v vašem življenju polno rasti, znanja in vznemirljivih priložnosti. Vaša poklicna pot in poklicna sreča sta v vaših rokah, mi smo tukaj, da vam pomagamo. Vsem želimo uspešen študij in veliko osebne sreče ter zadovoljstva.

Galerija