Mednarodna filozofska konferenca o perspektivah skupnosti


Alma Mater Europaea Institutum Studiorum Humanitatis v sodelovanju s Slovenskim filozofskim društvom, Znanstveno-raziskovalnim središčem Koper in ob podpori Mariborske knjižnice, Kulturne četrti Minoriti in Cankarjevega doma med 15. in 17. decembrom 2022 pripravlja 2. mednarodno konferenco SFD z naslovom Perspektive skupnosti: o dejstvih in vrednotah.

Osrednja tematika konefernce bo posvečena problemu vrednot skupnosti in prihodnosti sodobne družbe. Le-ta se vse bolj kaže kot eno ključnih problemskih žarišč v obdobju, ki ga zaznamujejo številne krize. Sodelujoči na konferenci so številni ugledni strokovnjaki iz sveta filozofije, sociologije in politične znanosti; svoj prihod v Maribor so že naznanili dr. Dragan Prole, dr. Isabel Millar, dr. Friderik Klampfer, dr. Anja Hellmuth in številni drugi. Zadnji dan pa bo namenjen študentskim predavateljem različnih slovenskih institucij.

Konferenca se bo od 15. do 17. decembra 2022 odvijala na treh lokacijah: v Sodnem stolpu Mariboru, Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma Ljubljani in v prostorih Založbe ISH v Ljubljani.

Konferenčno dogajanje bo mogoče spremljati tudi online. Podrobnosti dostopne TUKAJ

Povzetke in naslove predavanj si lahko ogledate na tej POVEZAVI