Misija rak


Raziskovalka na Alma Mater doc. dr. Polonca Pangrčič se je v okviru priprav na pravkar pridobljen konzorcijski projekt Sunrise, ki sodi v Misijo rak in poteka pod okriljem evropskega programa Obzorje, udeležila dogodka, ki ga je organiziral Sektor za znanost Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

Program dogodka se je osredotočal na »Grozd Zdravje in Misija rak v programu Obzorje Evropa« in je potekal v duhu boljšega razumevanja programov Obzorje, učinkovitejšega črpanja sredstev iz Evropske unije Obzorja in interdisciplinarnega povezovanja.

Annika Nowak, Vodja sekretariata Misije za rak pri Evropki komisiji je dejala: »Cilj EU na področju Misije rak je izboljšati življenja več kot 3 milionom ljudi do leta 2030. Poleg tega se trudimo povezovati zdravstveno osebje z raziskovalnimi in drugimi nevladnimi organizacijami in ob vsem tem vključevati in angažirati v boju proti raku državljane, še posebej tiste, ki jih je bolezen že prizadela.«

Pangrčičeva dodaja, da bo prav projekt SUNRISE, ki bo usmerjen v trajnostne intervencije in zdravo vedenje z digitalnimi orodji za primarno preprečevanje raka pri mladostnikih priložnost, kjer bo tudi Alma Mater Europaea – ECM doprinesla k dosegu omenjenih ciljev.

Več o projektu in dogodku preberite TUKAJ