Največji mednarodni znanstveni dogodek Alma Mater tik pred vrati


Med 8. in 13. marcem 2024 se bo odvila 12. mednarodna znanstvena konferenca Za človeka gre: V službi trajnosti in dostojanstva, ki jo Alma Mater Europaea pripravlja v soorganizaciji z Evropsko akademijo znanosti in umetnosti iz Salzburga.

Program konference je na voljo TUKAJ.
Vljudno vabljeni, da obiščete spletno stran za dodatne informacije.

Letošnja prihajajoča konferenca bo posvečena akademskih raziskavam in tehnološkemu napredku za potrebe družbe pri medsebojni povezanosti vrednotenja človeštva in ohranjanja naravnih virov ter vplivu demografskih sprememb. Ključni vidiki vključujejo medgeneracijsko enakopravnost, trajnostno uporabo virov in zadovoljevanje razvojnih potreb. Dogodek, ki sodi v sam svetovni vrh znanstvenih konferenc bo tudi letos gostil eminentna imena vodilnih znanstvenikov in miselnih voditeljev, ki bodo izmenjali perspektive na svetovni ravni ter spodbudili sodelovanje v smeri trajnostne in dostojne prihodnosti.

Med osrednjimi govorniki bodo ob priznanih domačih akademikih nastopili: 

Letošnja konferenca Za človeka gre bo gostila vodilne evropske učenjake in miselne voditelje iz različnih disciplin. Klaus Mainzer, predsednik Evropske akademije znanosti in umetnosti, bo imel osrednji govor. Med ostalimi govorci bodo Dubravka Šuica, podpredsednica Evropske komisije za demokracijo in demografijo, Richard James Overy, profesor na Univerzi v Exeterju, urednik The Times Complete History of the World, član Kraljeve zgodovinske akademije in Britanske akademije, prejemnik Wolfsonove nagrade za zgodovino in Hessell-Tiltmanove nagrade, Andrew Sumner, profesor na King's College London, znanstveni sodelavec Univerze v Oxfordu, sodelavec Akademije za družbene vede in Kraljeve družbe umetnosti, višji sodelavec Univerze Združenih narodov, predsednik Evropskega združenja razvojnih raziskovalnih in izobraževalnih inštitutov, Foreign Policy 'Top 100 Global Thinkers', Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije v obdobju 2012-22, Felix Unger, častni predsednik, Evropske akademija znanosti in umetnosti, Luciana Duranti, zaslužna Profesor na Univerzi Britanske Kolumbije, Ioannis Liritzis, dekan za naravoslovje na Evropski akademiji znanosti in umetnosti; zaslužni profesor na univerzi Henan in Alma Mater Europaea ECM, Dany Bahar, izredni profesor na univerzi Brown, višji znanstveni sodelavec na univerzi Harvard.