Nikodemovi večeri 2023


Alma Mater Europaea – ECM v sodelovanju s Katoliškim akademskim združenjem Amos in Univerzitetno župnijo Maribor vabi na Nikodemove večere, ki bodo letos potekali na temo etike življenja, s pogledom na vprašanje evtanazije.

Ponedeljek, 20. november ob 19.00:

- Študentka Agnes Kojc bo delila svojo izkušnjo življenja s cerebralno paralizo.

- Prof. dr. Roman Globokar, moralni teolog in član Komisije Republike Slovenije za medicinsko etiko, bo prispeval svoje strokovno znanje.

Torek, 21. november ob 19.00:

- Prim. Jelka Reberšek Gorišek, dr. med., specialistka infektologije, bo predstavila svoje poglede in izkušnje.

- Prof. dr. Jože Ramovš, antropolog, socialni delavec in teolog s področjem evropske diplomirane psihoterapije (logoterapija), bo osvetlil temo z različnih vidikov.

Sreda, 22. november ob 19.30:

- Prim. doc. dr. Nevenka Krčevski Škvarč, specialistka anesteziologije in reanimatologije z evropsko specializacijo iz bolečinske medicine in dodatnimi znanji iz paliativne oskrbe, bo delila svoje strokovno mnenje in izkušnje.

V odprtem dialogu bomo obravnavali kompleksnost teme evtanazije z etičnega, moralnega in duhovnega vidika. Lepo vabljeni vsi, ki vas zanimajo vprašanja življenja ter izzivi, ki jih predstavlja moderna družba. Razpravljali bomo o različnih stališčih in iskali smernice za razumevanje tega občutljivega vprašanja. Prepričani smo, da bodo predavanja in diskusije obogatile naše razumevanje in nas spodbudile k globljemu razmišljanju o etičnih vprašanjih, ki zadevajo vse vidike življenja.

Veselimo se srečanja z vami. Dogodek se bo vse dni odvijal v Veliki predavalnici Alma Mater Europaea, Slovenska ulica 27, Maribor. Udeležba na Nikodemovih večerih je brezplačna.

Podrobnosti najdete TUKAJ.