Novo vodstvo: Vid Vedlin postal predsednik ŠS Alma Mater


Na konstitutivni seji Študentskega sveta Alma Mater Europaea za leto 2021/22 je bil za predsednika izvoljen Vid Vedlin, za podpredsednico pa Anja Lašič. Tako je na mestu predsednika zamenjal Mateja Mravljaka, ki je odlično opravljal svoje delo.

Novoizvoljeni predsednik Vid Vedlin je študent drugega letnika fizioterapije v Mariboru, kjer je tudi predstavnik letnika.

Pod njegovim vodstvom si Študentski svet Alma Mater v letošnjem letu želi predvsem kvalitetno izpeljati Študentsko konferenco s področja zdravstvenih ved, ki jo bo maja gostila naša fakulteta. Poleg tega je cilj ponovno obuditi in zagnati nekatere projekte, ki so jih študenti v preteklih letih že izvajali. “Prizadevali si bomo še izboljšati medsebojno sodelovanje študijskih smeri, saj gredo predvsem zdravstvene smeri do neke mere z roko v roki in mislim, da lahko od tega vsak nekaj odnese.”

Vsem študentom Alma Mater nov predsednik ŠS sporoča, da se sreča in veselje skrivata v majhnih stvareh. Pa naj bo to nasmeh sošolcu na hodniku, ali razložen del snovi, ki nikakor ne gre v glavo. “Ne pozabimo, da smo tukaj drug za drugega, pomagajmo si in stojmo si ob strani, saj lahko skupaj dosežemo še veliko več. Hkrati se od študentov seveda pričakuje tudi resnost, strpnost in pripravljenost za sodelovanje. Naj vas prijazno povabim, da se na sodelovanje pri projektih odzovete v čim večjem številu in s polno mero radovednosti. V duhu ciljev Študentskega sveta za letošnje leto, vam želim leto, polno medsebojnega sodelovanja in uspehov tako na akademski, kot tudi osebni ravni.”

Vid se sicer zelo rad ukvarja s športom, prosti čas pogosto preživlja v naravi ali s prijatelji. Je zelo odprta oseba, vedno pripravljen pomagati. “Stremim k napredku in sodelovanju, kar bo tudi moje glavno vodilo v vlogi predsednika Študentskega sveta.”