O vzponu Hitlerja v podcastu AIDEA


Raziskovalec na Alma Mater Europaea – ISH Daniel Siter je na povabilo voditelja najbolj priznanega podkasta v Sloveniji AIDEA sodeloval kot gost v pogovoru o zgodovini prve polovice 20. stoletja.

Sogovornika sta izpostavila zanimiva in morda manj poznana dejstva o vzponu Hitlerja in nacizma na oblast. Govorila sta tudi o novembrskem puču leta 1923, Mein Kampfu, antisemitizmu, Kulturbundu, vlogi Berchtesgadna ter nacistični predvojni in vojni vojaški, ozemeljski in politični ekspanziji.

"Štejem si v čast, da sem lahko sodeloval v podkastu s takšnim vplivom, kjer je bilo posnetih že več kot 140 epizod, dostopnih na platformah Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify in YouTube, ter ki prejema več kot 300.000 ogledov mesečno. Čeprav se v dveh urah in pol pogovora pri tako kompleksni tematiki ne dá izpostaviti vsega, je najlepši občutek deliti svoje poglede, raziskave in ugotovitve s širšo javnostjo, jih navdušiti za tematiko ter spodbuditi k študiju zgodovine in humanistike. Vedno znova se izkaže, da brez razumevanja preteklosti ne moremo živeti v sedanjosti in graditi prihodnosti. Kot je dejal Santayana: Tisti, ki pozabijo preteklost, so obsojeni na njeno ponovitev," je o gostovanju v podcastu povedal Siter.

Podcastu prisluhnite TUKAJ.