Pedagoški sodelavci

Sodeluje pri študijskih programih:

Dodiplomski študij: Ples, koreografija

Bibliografija: Preberi več

Olivera Ilić (1952) je odraščala v Novem Sadu, kjer je končala prirodoslovno gimnazijo in Pozorišnu školu – baletski odsek. V Maribor je prišla 1970 leta. V dvajsetletni baletni solistični karieri je plesala glavne in solo vloge v vseh baletnih in opernih predstavah, ki so bile na repertoarju SNG Maribor. Koncertno je nastopala na različnih odrih v Mariboru, Ljubljani, Novi Gorici in Novem Sadu. Dobitnica je mladinske nagrade Zlata ptica.

V času aktivnega plesa je poučevala na Nižji in Srednji baletni šoli v Mariboru in  istočasno končala Pedagoško akademijo – likovno smer. Kot članica žirije je sodelovala na Prvem jugoslovanskem baletnem tekmovanju v Beogradu, v Sloveniji pa je bila predsednica žirije na prvem in četrtem Državnem baletnem tekmovanju pod okriljem TEMSING-a.

Po dvajsetih letih plesa je prevzela eno leto vodenja mariborskega baletnega ansambla in začela z asistencami, prvo pri baletnih predstavah, kasneje v opernih predstavah.

Diplomirala je na Pedagoški fakulteti v Ljubljani – smer socialna pedagogika. Na Pedagoški fakulteti v Mariboru je nosilka predmeta didaktike plesne vzgoje. V sodelovanju z Zavodom za šolstvo je izvajala seminarje za vzgojitelje in učitelje širom Slovenije. V Ljubljani je eno leto prevzela predmet didaktike plesnih pripravnic na Višji baletni šoli.

Magistrirala je na Filozofski fakulteti v Mariboru, s končanim študijem pridobila naziv magistre socioloških znanosti.