Podelili smo najvišje akademske nazive


Minuli petek smo bili na Alma Mater Europaea – ECM priča podelitvi najvišjih znanstvenih nazivov - promociji doktorjev.

Promocija doktorjev je najslavnejšemu dogodek na univerzi, kajti to je podelitev najvišjih znanstvenih nazivov. Tokratni doktorji znanosti so se posvetili raziskovanju humanističnih tem na programu humanistike ISH - Fakultete za humanistične študije in temam socialne gerontologije v okviru Alma Mater Europaea – ECM. 

»Z interdisciplinarnim pristopom reševanja izzivov sodobnega človeka bistveno prispevate k odkrivanju skrivnosti tega sveta in največje skrivnosti, človeka samega. Le s holističnim pristopom bo tudi sodobni svet premagoval izzive in strahove, s katerimi je dnevno obremenjen in vi kot znanstveniki z interdisciplinarnim pristopom prispevate k vzpodbujanju novega upanja in novih pričakovanj. Zahvaljujem se vam za izkazano zaupanje in tudi vašim bližnjim, ki so vas podpirali pri akademskem delu,« je v uvodnem nagovoru dejal predsednik Alma Mater Europaea prof. dr. Ludvik Toplak. 

Med slavnostnimi govorniki je zbrane nagovoril prof. ddr. Igor Grdina, ki je med drugim povedal: »Znanje, ki je ravnotežje med smotrno inovacijo in preudarnim ohranjevanjem, je usmerjeno k dviganju ravni splošne – tako materialne kot duhovne – blaginje. Je najzanesljivejši usmerjevalec človeka na nenehno vzpenjajočo se pot. Po eni strani preprečuje zdrse v že presežena stanja, pred katerimi ni varen nihče.« Celoten nagovor lahko preberete TUKAJ.

Iskrene čestitke, drage doktorantke in doktoranti!

Galerija