Poletna šola: Izkoriščanje nevroznanstvenih odkritij za nevrorehabilitacijo


Vabljeni na poletno šolo v okviru projekta TbrainBoost. Ro k prijave je za študente Univerze Alma Mater Europaea podaljšan do 5. julija. Na voljo je le še 5 prostih mest!

Kje: NA LOKACIJI v Piranu, Slovenija  ali ONLINE

Kdaj: 16. - 20. julij 2024

Kdo? Dogodek je namenjen študentom (magistrskim in doktorskim) ter podoktorskim raziskovalcem iz različnih disciplin, vključno s kineziologijo, fizioterapijo, psihologijo, kognitivno (nevro)znanostjo, biomedicinskim inženiringom, poslovanjem, menedžmentom in drugimi. Skupaj bomo spodbujali živahno, multidisciplinarno skupnost, posvečeno izkoriščanju nevroznanstvenih odkritij za razvoj vrhunskih izdelkov in storitev na področju nevrorehabilitacije.

Kaj? Med poletno šolo bodo udeleženci sodelovali v dinamičnih delavnicah, interaktivnih sejah in sodelovalnih projektih, namenjenih raziskovanju inovativnih pristopov k nevrorehabilitaciji (ni omejeno le na to temo!). Ne glede na to, ali ste začetni raziskovalec ali poslovno usmerjeni inovator, imate priložnost prispevati k prelomnim napredkom na tem področju. Spodbujali vas bomo, da prvi dan predstavite svojo idejo, dodelili vam bomo mentorja, ki bo z vami delal na njej 4 dni, in vas prosili, da jo ponovno predstavite zadnji dan.

Predpogoji? Registracija (najdete jo na dnu strani), motivacijsko pismo s kratkim opisom projekta za študente na lokaciji (omejeno na 20). Vaša ideja ne rabi biti popolnoma oblikovana ali kristalno jasna, da se udeležite poletne šole. Pozdravljamo udeležence v vseh fazah ideacije, od začetnih konceptov do bolj razvitih predlogov. Ne glede na to, ali je vaša ideja šele v nastajanju ali še nekoliko megleno, je to popolno okolje za njeno izpopolnjevanje in širjenje.

Program:

Modul 1: Predstavitve študentskih projektov in uvodno predavanje, ki ponuja klinični pogled na napredek v nevrorehabilitaciji.

Modul 2: Predavanja o premagovanju fizične in duševne utrujenosti s pomočjo tehnologije. Praktične seje vključujejo EEG aplikacije in praktično usposabljanje z BDI indeksom za testiranje demence.

Modul 3: Raziskovanje inovacij v robotski tehnologiji in motorično-kognitivno testiranje v različnih starostnih skupinah. Delavnice se osredotočajo na integracijo raziskovalnih spoznanj v praktične aplikacije.

Modul 4: Praktične aplikacije teorij nevrorehabilitacije, s poudarkom na povezovanju teorije s prakso v fizioterapiji za bolnike s Parkinsonovo boleznijo. Interaktivne delavnice pokrivajo oblikovalsko razmišljanje in inovacije.

Modul 5: Seje o zaznavanju izgube mišične mase in moči pri starejših odraslih. Dan se zaključi s končnimi predstavitvami študentskih projektov.

Prijava zahteva motivacijsko pismo (največ 500 besed), ki vključuje:

- Razlago vašega zanimanja za poletno šolo.

- Kaj pričakujete, da boste pridobili iz poletne šole.

- Seznam referenc (če obstajajo).

Letos iščemo inovativne projektne ideje, navdihnjene z vašim študijem ali interesi. Ne glede na to, ali imate popolnoma oblikovan koncept ali le začetno misel, boste imeli priložnost, da ga razvijete dalje s sovrstniki in mentorji na poletni šoli. Naš glavni cilj je izboljšati vaš potencial, spodbujati kritično razmišljanje in oblikovanje bodočih izdelkov ali storitev, ki izhajajo iz vašega študijskega področja ali raziskav. Prosimo, pošljite svoje motivacijsko pismo na pr-tbb@zrs-kp.si.

PRIJAVA