Študent fizioterapije in gledališki umetnik


»Študij fizioterapije me je pritegnil, ker rad pomagam ljudem, hkrati pa sem velik ljubitelj športa. Študij na Alma Mater je resnično zelo prilagodljiv in mi omogoča, da se lahko ob študijskih obveznostih posvečam še eni svoji ljubezni - snemanju in gledališču,« pravi študent fizioterapije na Alma Mater Domen Blatnik, ki je sicer tudi filmski in gledališki igralec ter gledališki improvizator.

Domen Blatnik je nastopil v filmih OndineZadnje poletjeSen 1991 in Vdih, od začetka. Med njegovimi dosedanjimi gledališkimi izkušnjami sta predstava za otroke Besne basni in uprizoritev Ljubezen, strast in grdi puloverji, obe v Šentjakobskem gledališču Ljubljana. V Gledališču Glej je igral v predstavah Pod uro, Svet bo bolje in Kar bomo želi. V obeh sezonah TV-serije Gospod profesor je upodobil Alexa ter imel manjše vloge v serijah Sekirca v med, Lajf je tekma in Ja, Chef!. Nenehno se izobražuje na področju igre in gledališke improvizacije, tako v Sloveniji kot v tujini, ter je sodeloval v več kot 100 improviziranih predstavah in se udeležil več mednarodnih improvizacijskih festivalov. 

 

»S študijem fizioterapije na Alma Mater pridobivam s poglobljeno in uporabno znanje. Na delovnih praksah v času študija, sem se bolnikom ob strokovnem pristopu, posvetil tudi po človeški plati. Pohvalil bi tudi preplet študija s temami iz različnih področij, kot je na primer psihologija, saj sem prepričan, da je prihodnost dela v tem, da se ne specializiramo le za eno tematiko, ampak jih kombiniramo več,« še zaključi Domen.