Pedagoški sodelavci

Sodeluje pri študijskih programih:


Magistrski študij: Zdravstvene vede
Doktorski študij: Fizioterapija

Bibliografija: Preberi več

Diplomiral je leta 1989 na Medicinski fakulteti v Ljubljani, kjer je nato magistriral in pod mentorstvom prof. dr. Vinka V. Dolenca zagovarjal doktorsko disertacijo s področja možganskih tumorjev gliomov. Specialistični izpit iz nevrokirurgije je opravil tako v Ljubljani kot tudi evropskega v Bruslju in si kot najboljši kandidat tistega leta pridobil »Braakman Diploma of Excellence«. Strokovno je bil klinični raziskovalec v mednarodnem projektu AITKEN iz New Yorka (smernice za zdravljenje poškodovanca s hudo poškodbo glave in možganov), napravil je prvo endoskopsko III. ventrikulostomijo v Sloveniji, osrednje področje dela je bila stereotaktična nevrokirurgija in nevromodulacija. Izobraževal se je med drugim na Karolinski kliniki v Stockholmu, Freiburgu, Münchnu, v Pragi, Atenah, St. Louisu... Leta 2003 je vpeljal nevrostimulacijo hrbtenjače. Sledila je še vgradnja intratekalnih črpalk. Januarja 2007 je opravil prvi stereotaktični poseg – biopsijo in leto kasneje prvo stimulacijo globokih možganskih jeder v Sloveniji ob sodelovanju s prim. Dušanom Flisarjem dr.med., dr. Stepienom iz Katowic in prof. Chudy-em iz Zagreba. Leta 2013 je organiziral uspešen mednarodni simpozij 10 let nevromodulacije v Mariboru.

Raziskovalno delo je posvetil možganskim tumorjem in sodeloval s prof. Bjerkvigu na Norveškem, prof. Lahovo na NIB Ljubljana in drugimi ustanovami. S prof. Drstvenškom s Fakultete za strojništvo je sodeloval pri izdelavi lobanjskih vsadkov za rekonstrukcije obsežnih defektov lobanje. Skupaj so tudi razvili, patentirali in vpeljali v klinično prakso novo mikrovodilo  za operacije stimulacij globokih možganskih jeder.

Že od leta 2000 je tudi pedagoško aktiven kot predavatelj, mentor in aktivno sodeluje tudi pri pripravi učnega gradiva. Leta 2012 je bil izvoljen za rednega profesorja na MF UM. Sodeloval je kot predavatelj študentom v sklopu izmenjave CEEPUS v Romuniji in Avstriji.

Konec leta 2017 se je zaposlil na Hôpitaux Universitaires de Marseille Timone v Franciji kjer je delal na oddelku prof. Regisa z gama nožem in nato leta 2020 v Imland hospital Rendsburg v Nemčiji – nevrotravma in spinalna kirurgija. Sedaj ima zasebno nevrokirurško ordinacijo in sodeluje s številnimi zasebnimi zdravstvenimi ustanovami v Sloveniji.

GOVORILNE URE

Vsaki drugi četrtek ob 19:00 preko Zoom ali po dogovoru.