Več kot 1200 udeležencev iz 16 različnih držav


Alma Mater Europaea - ECM je uspešno zaključila mednarodni teden na Alma Mater, ki se je zaključil s konferenco Za človeka gre.

Več kot 1200 udeležencev v treh dneh iz 16 različnih držav in več kot 300 aktivnih avtorjev referatov je zaključek 5. mednarodne znanstvene konference Za človeka gre: interdisciplinarnost, transnacionalnost in gradnja mostov, ki je potekala od 9. - 11. 3. 2017 na Alma Mater Europaea - ECM v Mariboru pod pokroviteljstvom predsednika RS Borutom Pahorjem in Evropske akademije zanosti in umetnosti.

"Konferenca in vsi spremljajoči dogodki kot je razstava Vsi enaki, vsi enakopravni, ki smo jo odprli v sodelovanju s Policijo in izr. prof. Arnejem Hodaličom, so po obisku in vsebini presegli naša pričakovanja," je pojasnil prof. dr. Ludvik Toplak, predsednik Alma Mater Europaea - ECM. 

Med gosti so bili: prof. dr. dr. Felix Unger, predsednik Evropske akademije znanosti in umetnosti, prof. dr. Tadej Bajd, predsednik SAZU,  akademik prof. dr. Boštjan Žekš, svetovalec Predsednika RS, nj. eks. Sarvajit Chakravarti, veleposlanik Indije, akademik prof. dr. Ivo Šlaus, Lojze Peterle, evropski poslanec, dr. Elmar Kuhn, prof. dr. Michail V. Larin, dekan Russian state University for the Humanities, doc. dr. Voyko Kavčič, Wayne State University in številni drugi ugledni gostje.

Alma Mater Europaea - ECM je podpisala tudi dogovore o mednarodnem sodelovanju s UNISRITA Universita Santa Rita, in sicer Memorandum o sodelovanju na področjih medicinskih znanosti, fizioterapije in nege, s RGGU Russian state University for the Humanities Memorandum o sodelovanju na področju arhivistike ter LIU (Lebanon International University) Memorandum o sodelovanju na področju doktorskih in magistrskih študij.

Galerija