Izberite program

Študij zaposljivih poklicev na Alma Mater Europaea - ECM

Bruci in brucke, dobrodošli!

Medse smo sprejeli 14. generacijo brucov in bruck na Alma Mater Europaea – ECM, Akademijo za ples, ISH – Alma Mater Europaea. Na uvodnem dnevu 30. 9. 2022 na vseh 4 lokacijah – Maribor, Ljubljana, Koper in Murska Sobota, so se nam pridružili 1. letniki študentov na vseh študijskih programih.

Preberi več

Starejše smo navdušili z vajami za ohranjanje spomina

Študentke socialne gerontologije na Alma Mater Tjaša Rohjt, Tjaša Draškovič in Nika Žurman so skupaj z mentorji aktivno sodelovale na 21. Festivalu za tretje življenjsko obdobje.

Preberi več

Celovita prenova vzgojno-izobraževalnega sistema v Sloveniji je nujno potrebna

Na Alma Mater Europaea - ECM je potekala strokovna razprava z okroglo mizo na temo najbolj perečih vprašanj vzgojno-izobraževalnega sistema v Sloveniji in vzpostavitve holističnega pristopa v vzgoji in izobraževanju, v navezavi na kakovost življenja in duševno zdravje. Dogodka se je udeležilo preko 1000 udeleženk in udeležencev, kar nakazuje, da je problematika na področju vzgoje in izobraževanja izredno aktualna in pereča.

Preberi več

Delavnica za študente s posebnimi potrebami

Društvo študentov invalidov Slovenije vabi na delavnico v sredo, 28. 9. 2022, ob 17. uri v spletni delavnici Vse o statusu študenta s posebnimi potrebami.

Preberi več

Postani promotor projekta »Travel Different for Future«

Popotniško združenje Slovenije vabi študentke in študente k sodelovanju v mednarodnem mladinskem projektu, ki ga financirata Nemška zvezna fundacija za okolje in program Erasmus+.

Preberi več

32. MEDNARODNA ARHIVSKA KONFERENCA

Katedra za Arhivistiko Alma Mater Europaea – ECM v soorganizaciji z Mednarodnim inštitutom arhivskih znanosti Trst/Italija – Maribor/Slovenija, Državnim arhivom v Trstu, Univerzo v Mariboru in Agencijo za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije vabi na že 32. konferenco »Mednarodni arhivski dan«, ki bo potekala 10. in 11. oktobra 2022, vsak dan od 10.00 do 16.00.

Preberi več
Poglejte vse novice in dogodke

VIDEOKANAL ALMA MATER


Študiraj na zaposlitev


Predstavljamo vrhunske športnike - Mojca Haberman


Predstavljamo vrhunske športnike - Kaja Kajzer


Kje delajo diplomanti Alma Mater?


Na Almi Mater razvili aplikacijo fizioterapije na daljavo


Podelitev diplom in promocija doktorjev znanosti