Novice in dogodki

Alma Mater podpisala pogodbo z elitno kitajsko univerzo

08.12. 2023.

Predsednik Alma Mater Europaea – ECM prof. dr. Ludvik Toplak in rektor ene vodilnih kitajskih univerz Univerze Ningbo prof. Shao Quianjun sta popisala pogodbo o dolgoročnem sodelovanju na področju izobraževanja in raziskovanja ter tehnološkega razvoja.

Preberi več

World Café: Dialog med generacijami

06.12. 2023.

Alma Mater je v okviru projekta DECAP-HE organizirala pronicljivo razpravo po metodi World Café. Poudarek je bil na pojasnitvi izzivov in priložnosti, s katerimi se sooča današnja mlada generacija, ko stopa v dinamično okolje trga dela.

Preberi več

Digitalizacija in umetna inteligenca v študijskem procesu

06.12. 2023.

Alma Mater je sodelovala na dogodku "University Meetup: Avstrija x Slovenija", ki je 5. decembera 2023 potekal v Gradcu, Avstrija.

Preberi več

Gospodarstvo potrebuje prožen šolski sistem

04.12. 2023.

Vodilni partner v projektu DECAP-HE, Alma Mater Europaea – ECM, je v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije (GZS), Pedagoškim inštitutom, Študentsko organizacijo Slovenije in Kristiania University College v Ljubljani izpeljala strokovni dogodek Izobraževanje in gospodarstvo v skupni viziji.

Preberi več

Bralno srečanje na Alma Mater

04.12. 2023.

Knjižnica Alma Mater Europaea v sodelovanju z Bralnim klubom Logos in Forumom moderatorjev bralnih klubov pripravlja bralno srečanje ob mednarodnem dnevu gora in Festivalu Brati gore.

Preberi več

Alma Mater slavnostno obeležila 15 let delovanja

02.12. 2023.

Alma Mater Europaea je s slavnostno akademijo 30. novembra 2023 obeležila 15. obletnico delovanja. V dvorani Frana Žižka SNG Maribor se je odvil veličasten večer.

Preberi več

Stanje slovenskega vzgojno-izobraževalnega sistema je kritično

29.11. 2023.

Na Alma Mater Europaea se je odvila izjemno zanimiva strokovna razprava o najbolj perečih izzivih vzgojno-izobraževalnega sistema v Sloveniji. Preko 800 slušateljic in slušateljev nakazuje, da je problematika na področju vzgoje in izobraževanja izredno aktualna in skrb vzbujajoča.

Preberi več

Uspešen pričetek Mednarodnega arhivskega dne in arhivske šole

28.11. 2023.

Na Alma Mater se je pričela 33. konferenca Mednarodni arhivski dan in 17. mednarodna jesenska arhivska šola, ki bo potekala hibridno vse do 2. decembra 2023.

Preberi več

Zdravljenje športnih poškodb

23.11. 2023.

Diplomant fizioterapije na Alma Mater Luka Horvat je pod mentorstvom pred. Tatjane Horvat ugotavljal koristne učinke ekscentrične vadbe pri rehabilitaciji športnih poškodb spodnjih okončin.

Preberi več

Kronično vnetje ramenskega sklepa

23.11. 2023.

Namen diplomskega dela študentke fizioterapije Nike Kovač je bil ugotoviti vpliv tarčne radiofrekvenčne terapije na obseg gibljivosti in jakost bolečine pri pacientih z adhezivnim kapsulitisom.

Preberi več