Novice in dogodki

Na izmenjavi na Poljskem

19.05. 2017.

Študentje Alma Mater Europaea – ECM imajo tako kot študentje ostalih univerz po Sloveniji možnost izmenjave na druge univerze s katerimi imamo sklenjene ERASMUS pogodbe.

Preberi več

Migracije in integracija Poletni seminar 28.8. -1.9.2017 Dubrovnik, Hrvaška

18.05. 2017.

Migracije onstran meja – Soočanje z novimi izzivi

Preberi več

Na obisku pri predsednici Hrvaške

17.05. 2017.

Predsednica Republike Hrvaške gospa Kolinda Grabar Kitarović je v torek 16. 5. 2017 sprejela v svojem protokolarnem objektu prof. dr. dr. Felixa Ungerja, predsednika Evropske akademije znanosti in umetnosti, in prof. dr. Ludvika Toplaka, predsednika Alma Mater Europaea - ECM.

Preberi več

Predstavniki Alma Mater obiskali konferenco ECIM2017 v Berlinu

16.05. 2017.

V začetku maja se je v Berlinu odvijal 10. Evropski kongres Integrativne medicine, katerega so se udeležili tudi predstavniki Alma Mater.

Preberi več

Arhivisti navdušujejo v Omanu

12.05. 2017.

Profesorji Oddelka za arhivistiko in dokumentologijo ( doc. dr. Tatjana Hajtnik, doc. dr. Zdenka Semlič Rajh in doc. dr. Peter Pavel Klasinc) so na povabilo Nacionalnega arhiva iz Muskata v Sultanatu Oman izvedli Simpozij in izobraževanje za arhiviste iz Omana in sodelovali na dvodnevnem Simpoziju za delegacije iz Zalivskih držav in Arabske lige (Alžirija, Sudan, Palestina, Egipt, Tunizija, Libanon, Jordanija, Maroko, Libija, Irak, Kuvajt, Združeni emirati in Komoronskih otokov).

Preberi več

Avdicija za vpis na Akademijo za ples - Sodobni ples

11.05. 2017.

V četrtek, 25. 5. 2017, bo ob 10. uri v prostorih Centra Premik, Neubergerjeva 9 v Ljubljani bo potekal preizkus nadarjenosti (avdicija) za vpis na Akademijo za ples, študijski program Ples, koreografija, smer Sodobni ples, ki je eden izmed pogojev za sprejem na dodiplomski program.

Preberi več

Bodoči magistri ekoremediacij v Talumu

11.05. 2017.

Študentke prvega in drugega letnika magistrskega študija Ekoremediacije so nedavno opravile strokovno ekskurzijo v podjetje Talum d.d. Kidričevo. To je le ena izmed ekskurzij, ki spada v študijski proces omenjenega magistrskega programa. S tem se študentke pripravljajo že na terenske vaje, ki bodo potekale letos junija.

Preberi več

Študentje se povezujejo z UM in osveščajo

11.05. 2017.

Študentski svet Alma Mater je uspešno izpeljal projekt “Maribor, mesto zdravja”, ki so ga organizirali skupaj z Društvom študentov medicine Maribor.

Preberi več

Do leta 2030 se bo povečalo število starejših od 65 let

09.05. 2017.

Sodelujoči na konferenci Slovenija 2030 - Izzivi srebrne generacije, ki jo je danes gostil predsednik republike Borut Pahor, so izpostavili pomen načrtnega delovanja. Na konferenci je sodelovala tudi prof. ddr. Marija Ovsenik, dekanja programov Socialna gerontologija na Alma Mater, ki ob takšni situaciji starajoče družbe ostaja poklic prihodnosti. Sodelujoči so soglašali s pristopom v osnutku strategije dolgožive družbe, ki dejavnosti, doslej značilne za posamezna življenjska obdobja, ne ločuje več med seboj, ampak poudarja prepletanje.

Preberi več

Alma Mater Europaea – ECM v Kopru s programoma socialne gerontologije in fizioterapije

04.05. 2017.

Nacionalna agencija RS za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS) je 16. marca 2017 izdala sklep o akreditaciji lokacije Alma Mater Europaea – ECM Koper.. Alma Mater se je odzvala povabilu Mestne občine Koper ter najela prostore na lokaciji bivšega Koloseja na Trubarjevi 1, kjer bo od jeseni 2017 izvajala študijske programe.

Preberi več