Novice

Alma Mater z novo znanstveno revijo JHRS

19.08. 2022.

Alma Mater Press se lahko pohvali z novo znanstveno revijo JHRS – Journal of Health & Rehabilitation Sciences.

Preberi več

ALMA MATER EUROPAEA - AKADEMIJA ZA PLES IZPOLNJUJE NAJVIŠJE STANDARDE KAKOVOSTI

11.08. 2022.

Nacionalna agencija Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS) je visokošolskemu zavodu Alma Mater Europaea - Akademija za ples podaljšala akreditacijo, saj izpolnjuje vse standarde kakovosti v visokem šolstvu.

Preberi več

ZA IZBOLJŠANJE KAKOVOSTI IN UČINKOVITOSTI IZOBRAŽEVANJA IN UČENJA

04.08. 2022.

Alma Mater je partner projekta »Oblikovanje za povečano kompetentnost skozi aktivno participacijo v visokem šolstvu«, katerega osnovni namen je povečati učinkovitost in kakovost visokošolskega izobraževanja na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni ter zagotoviti visokokakovostne učne izkušnje osebju in študentom.

Preberi več

PROFESORICA TRSTENJAK, MATI EVROPSKEGA ZASEBNEGA PRAVA

01.08. 2022.

Profesorico dr. Verico Trstenjak, članico skupine Raziskave kulturnih formacij pri ISH (Institutum Studiorum Humanitatis) in Alma Mater, je priznani nemški profesor opisal kot mater evropskega zasebnega prava.

Preberi več

Daniel Siter prejemnik občinskega priznanja

27.07. 2022.

Mladi raziskovalec in doktorand na ISH Daniel Siter je 22. julija 2022 v Rogaški Slatini prejel priznanje občine za opravljeno znanstvenoraziskovalno delo in publicistično aktivnost. Priznanje mu je v Kulturnem centru v Rogaški Slatini izročil župan mag. Branko Kidrič.

Preberi več

Doktorski študentje socialne gerontologije in fizioterapije raziskujejo eno od najstarejših skupnosti upokojencev v Angliji - Whiteley Village

08.07. 2022.

Whiteley Village, dobrodelna organizacija, ki zagotavlja bivanje starejšim ljudem z omejenimi finančnimi sredstvi je leta 1907 nastala kot rezultat zapuščine Williama Whiteleyja. Skupaj z dobrodelno ustanovo Morden College in Royal Hospital Chelsea, ki skrbi za vojne veterane, sodi med najstarejše skupnosti upokojencev v Angliji.

Preberi več

SODELUJTE NA MEDNARODNI KONFERENCI ZDRUŽENJA INTERNATIONAL FEDERATION OF AUTOMATIC CONTROL - IFAC

28.06. 2022.

Vabimo vas, da s svojimi prispevki sodelujete v okviru Open Invited Track - Social Infrastructure Improving Sustainability of Social Systems in Ageing Regions (Code n8956).

Preberi več

Alma Mater Europaea na mednarodni konferenci v Varšavi o izmenjavi izkušenj s področja družbenega zajemanja naraščajočih vrednosti nepremičnin (public value capture)

25.06. 2022.

Na Fakulteti za geodezijo in kartografijo tehnične univerze v Varšavi (Warsaw University of Technology), je 23. in 24. junija 2022 potekala mednarodna konferenca, na kateri so obravnavali glavne vidike družbenega zajemanja naraščajočih vrednosti nepremičnin po Evropi in širše.

Preberi več

PROF. DR. LUDVIK TOPLAK JE PREJEMNIK VISOKEGA DRŽAVNEGA ODLIKOVANJA OD PREDSEDNIKA REPUBLIKE SLOVENIJE

25.06. 2022.

Zaslužni profesor dr. Ludvik Toplak je prejel državno odlikovanje zlati red za zasluge Republike Slovenije za izjemen prispevek k demokratizaciji in osamosvojitvi Slovenije ter njeni mednarodni in akademski uveljavitvi.

Preberi več

RAZPIS ZA UDELEŽBO NA STROKOVNI EKSKURZIJI V HOGEWEYK (NIZOZEMSKA) – NAPREDNI VASI ZA OSEBE Z DEMENCO

24.06. 2022.

Alma Mater Europaea – ECM vabi študente in učitelje k udeležbi na strokovni ekskurziji v napredno vas za oskrbo oseb z demenco.

Preberi več