Novice

Arhivisti navdušujejo v Omanu

12.05. 2017.

Profesorji Oddelka za arhivistiko in dokumentologijo ( doc. dr. Tatjana Hajtnik, doc. dr. Zdenka Semlič Rajh in doc. dr. Peter Pavel Klasinc) so na povabilo Nacionalnega arhiva iz Muskata v Sultanatu Oman izvedli Simpozij in izobraževanje za arhiviste iz Omana in sodelovali na dvodnevnem Simpoziju za delegacije iz Zalivskih držav in Arabske lige (Alžirija, Sudan, Palestina, Egipt, Tunizija, Libanon, Jordanija, Maroko, Libija, Irak, Kuvajt, Združeni emirati in Komoronskih otokov).

Preberi več

Bodoči magistri ekoremediacij v Talumu

11.05. 2017.

Študentke prvega in drugega letnika magistrskega študija Ekoremediacije so nedavno opravile strokovno ekskurzijo v podjetje Talum d.d. Kidričevo. To je le ena izmed ekskurzij, ki spada v študijski proces omenjenega magistrskega programa. S tem se študentke pripravljajo že na terenske vaje, ki bodo potekale letos junija.

Preberi več

Do leta 2030 se bo povečalo število starejših od 65 let

09.05. 2017.

Sodelujoči na konferenci Slovenija 2030 - Izzivi srebrne generacije, ki jo je danes gostil predsednik republike Borut Pahor, so izpostavili pomen načrtnega delovanja. Na konferenci je sodelovala tudi prof. ddr. Marija Ovsenik, dekanja programov Socialna gerontologija na Alma Mater, ki ob takšni situaciji starajoče družbe ostaja poklic prihodnosti. Sodelujoči so soglašali s pristopom v osnutku strategije dolgožive družbe, ki dejavnosti, doslej značilne za posamezna življenjska obdobja, ne ločuje več med seboj, ampak poudarja prepletanje.

Preberi več

Alma Mater Europaea – ECM v Kopru s programoma socialne gerontologije in fizioterapije

04.05. 2017.

Nacionalna agencija RS za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS) je 16. marca 2017 izdala sklep o akreditaciji lokacije Alma Mater Europaea – ECM Koper.. Alma Mater se je odzvala povabilu Mestne občine Koper ter najela prostore na lokaciji bivšega Koloseja na Trubarjevi 1, kjer bo od jeseni 2017 izvajala študijske programe.

Preberi več

OPERACIJA »BUILDING BRIDGES« - KRAJŠA IN DALJŠA GOSTOVANJA VISOKOŠOLSKIH UČITELJEV NA AMEU V LETIH 2016 – 2018

24.04. 2017.

V preteklem tednu, od 17. do 21. aprila 2017, je AMEU-ECM v okviru operacije »Building Bridges« - krajša in daljša gostovanja tujih strokovnjakov in visokošolskih učiteljev na AMEU v letih 2016 - 2018 gostila tujo visokošolsko učiteljico, dr. Evo Turk. Gostujoča visokošolska učiteljica je izvedla predavanja na magistrskem študijskem programu Zdravstvene vede.

Preberi več

Nov magistrski študij – Inovativni management v turizmu

20.04. 2017.

Alma Mater Europaea – ECM od letos dalje sodeluje s partnerjem IEMI International Business School na novem magistrskem študijskem programu Inovativni management v turizmu. Letošnje leto predavanja potekajo v Parizu. IEMI je akreditirana z mednarodnima akreditacijama ECBE in ACBSP.

Preberi več

Vabljeni na informativni dan v Koper

10.04. 2017.

Vabljeni na informativni dan v Koper, ki bo v sredo, 12. 4. 2017, ob 16. uri na Trubarjevi 1, Koper. Študiraj z nami za zaposljive poklice!

Preberi več

Dr. Radujković: Projektni management je sveti gral gospodarskega in socialnega razvoja

30.03. 2017.

V branje vam ponujamo intervju s prof. dr. Mladenom Radujkovićem, predstojnikom doktorskega študija Projektni management na Alma Mater Europaea – ECM, ki ga je pripravila hrvaška novinarka.

Preberi več

Operacija »BUILDING BRIDGES« - krajša in daljša gostovanja visokošolskih učiteljev na AMEU v letih 2016 – 2018

13.03. 2017.

V preteklem tednu, od 8. do 12. marca 2017, je AMEU-ECM v okviru operacije »Building Bridges« - krajša in daljša gostovanja tujih strokovnjakov in visokošolskih učiteljev na AMEU v letih 2016 - 2018 gostila tujega visokošolskega učitelja, dr. Zdrava Šorđana, in tujega strokovnjaka, Matthiasa Burkerta. Gosta sta izvedla predavanja na doktorskem študijskem programu Strateški komunikacijski management in na dodiplomskem študijskem programu Fizioterapija.

Preberi več

Obisk Imunologa prof. Dr. Nime Rezaeia ter podpis Memoranduma o sodelovanju med AMEU ECM in USERN

28.02. 2017.

27.2. je Alma Mater Europaea – ECM obiskal priznani profesor na področju imunologije Prof. Dr. Nima Rezaei. V svojem predavanju je predstavil mrežo USERN (Universal Scientific Education and Research Network).

Preberi več