Novice in dogodki

Sodelovanje z državnimi nogometnimi prvaki na področju fizioterapije

15.09. 2020.

Predsednik Alma Mater, prof. dr. Ludvik Toplak, se je udeležil delovnega sestanka z direktorjem državnih prvakov NK Celje, Zoranom Podkoritnikom. Dogovorila sta se o sodelovanju, zlasti o možnostih strokovne prakse za študente na programu športne fizioterapije, ter o skupnih razvojnih in raziskovalnih projektih.

Preberi več

Senat gostil rektorja Kačiča ter direktorja ARRS

28.08. 2020.

Senat Alma Mater Europaea – ECM se je na svoji redni seji seznanili z znastveno – raziskovalnimi projekti, ki jih pelje Alma Mater skupaj s partnerji. Ob tem so kot gostje sodelovali v razpravi tudi prof. dr. Zdravko Kačič, rektor Univerze v Mariboru, prof. dr. Zoran Ren, prorektor UM za znanstveno – raziskovalno delo, ter prof. dr. Blaž Zmazek, v. d. direktorja Javne agencije za raziskovalno dejavnost RS.

Preberi več

Zakladniki znanja in varuhi spomina

20.08. 2020.

Arhivsko gradivo ni samo arhivsko gradivo države, v kateri se hrani, temveč je svetovna dediščina in mednarodno zaščiteno. »Arhivsko gradivo je bistveni del nacionalnega bogastva, dostop do arhivov, ki to gradivo hranijo, pa je ena od temeljnih človekovih pravic. Oblikovanje, izvajanje in delovanje arhivov mora zagotavljati vsem državljanom dostop do informacij o arhivskem gradivu in iz njega, ko jih potrebujejo. Arhivistika je postala samostojna akademska multidisciplinarna in interdisciplinarna znanost,« poudarja izr. prof. dr. Peter Pavel Klasinc, arhivski svetnik in predstojnik vseh treh študijskih programov arhivistike na visokošolski ustanovi Alma Mater Europea – Evropski center Maribor (AMEU – ECM) .

Preberi več

Študij zdravstvene nege se bo letos izvajal tudi v Mariboru

13.08. 2020.

Zaradi velikega pomanjkanja zdravstvenega kadra, k temu je pripomogla dodatno še COVID situacija, smo se na Alma Mater Europaea – ECM odločili, da bomo letos izvajali študij Zdravstvena nega - 1. bolonjska stopnja tudi na lokaciji v Mariboru.

Preberi več

Odprt je drugi prijavni rok

13.08. 2020.

Na Alma Mater vas vabimo, da se v drugem prijavnem roku, ki je že odprt, prijavite na študij na vseh treh zavodih (AMEU, ISH in AP) na vseh dodiplomskih in podiplomskih študijskih programih. Za več informacij glede prijave, nam v kolikor na spletni strani ne najdete odgovora, lahko pošljete vprašanje na referat@almamater.si.
Vabljeni, da postanete študent na Alma Mater!

Preberi več

VABILO NA ZAGOVOR DOKTORSKE DIZERTACIJE - TANJA ŽMAUC

24.07. 2020.

Vabimo vas na ZAGOVOR doktorske disertacije TANJE ŽMAUC na programu tretje bolonjske stopnje SOCIALNA GERONTOLOGIJA, z naslovom MODEL USPEŠNEGA STARANJA ZAPOSLENIH V ZDRAVSTVENI NEGI.

Preberi več

Vpis letos samo po pošti

17.07. 2020.

Vsi, ki ste se prijavili na študij na Alma Mater, ste danes na svoje ELEKTRONSKE NASLOVE dobili vabilo k vpisu. Letos bo zaradi situacije COVID potekal vpis samo po pošti. Skrbno preberite vsa navodila ter napotke, ki vam jih je poslala vpisna služba Alma Mater. Veselimo se, da boste študirali pri nas!

Preberi več

Prvi prijavni rok zaključen

14.07. 2020.

Obveščamo vas, da je zaključen prvi prijavni rok. Do konca tega tedna bomo tistim, ki izpolnjujete pogoje za vpis, posredovali vabilo k vpisu na vaše email naslove.

Preberi več

Naša mednarodna konferenca o svobodi izražanja požela velik uspeh!

13.07. 2020.

Mednarodna konferenca z naslovom »Svoboda izražanja v 21. stoletju« je bila virtualno izvedena 3. in 4. julija 2020, na njej je nastopilo 52 predavateljev iz 28 držav, medtem ko je bilo vseh udeležencev 130.

Preberi več

Profesorji z Oxforda, Cambridgea in Harvarda na simpoziju Alma Mater Europaea

13.07. 2020.

Slovenski časnik »The Slovenia Times« je konferenco z naslovom »Svoboda izražanja v 21. stoletju« označil kot »najpomembnejšo mednarodno virtualno konferenco o svobodi izražanja v letošnjem letu.« V članku so dogodek opisali kot enega izmed največjih virtualnih znanstvenih srečanj doslej, na katerem je sodelovalo 52 govorcev in 130 udeležencev. "Gre za edinstven dogodek, ki je potekal okrog zemlje in okrog ure. Ko je bil dan v Aziji, so nastopili govorci iz Azije in Avstralije; ko je bil dan v Evropi in Ameriki, pa strokovnjaki iz Evrope, Afrike, ZDA in Kanade,« je povedal Jurij Toplak.

Preberi več