Novice in dogodki

ISH izvedel okroglo mizo o Geertu Hofstede in raziskavi kultur

15.06. 2021.

V ponedeljek, 14. junija 2021, je Fakulteta za humanistični študij (AMEU ISH) izvedla okroglo mizo o Geertu Hofstedu, enem največjih kulturnih antropologov in socologov kulture. Srečanje je vodil in povezoval mladi raziskovalec Daniel Siter.

Preberi več

Pravi spektakel Akademije za ples

15.06. 2021.

Ljubljana. »Ponosni smo na naše študentke, diplomantke in plesne pedagoge, ki so pripravili to fenomenalno plesno dogodivščino,« je pojasnila doc. dr. Barbara Toplak Perovič, direktorica Akademije za ples, ki spada pod okrilje Alma Mater Europaea – ECM.

Alma Mater Europaea – Akademija za ples je namreč v sodelovanju s Plesnim teatrom Ljubljana – Festival Ukrep 2021 pripravila Gala plesni večer Akademije za ples na velikem odru Kongresnega trga v Ljubljani.

Preberi več

Alma Mater ISH ima Fulbrightovo štipendistko

11.06. 2021.

Ponosni smo na doktorantko in predsednico Alumni kluba AMEU - Institutom Studiorum Humanitatis (ISH) dr. Maja Gutman, ki je letošnja prejemnica Fulbrightove štipendije. »Med 1. oktobrom letos in 15. februarjem prihodnje leto bo raziskovala na oddelku za antropologijo UCLA v ZDA.

Preberi več

IZOBRAŽEVANJE MENTORJEV

08.06. 2021.

Spoštovani,
vljudno vabljeni na IZOBRAŽEVANJE MENTORJEV študentov zdravstvene nege, ki bo potekal v torek, 8. 6 2021 ob 16.uri na Zoom povezavi: https://almamater-si.zoom.us/my/ameuroom1

Preberi več

Ponosni na nove diplomante ter 13 novih doktorjev znanosti

01.06. 2021.

Pod posebnimi pogoji ter končno v živo smo zaključili s podelitvami diplom, magisterijev ter svečano promocijo doktorjev. Ponosni smo na čisto vsakega diplomanta in doktorja, ki je uspešno zaključil izobraževanje na Alma Mater Europaea, na Akademiji za ples ter ISH – fakulteti za humanistične študije.

Preberi več

NAVODILA ZA UDELEŽBO NA JAVNEM DOGODKU NA ALMA MATER

31.05. 2021.

Na Alma Mater smo veseli, da se življenja vrača v normalne tirnice in zato bomo vsem, ki si želijo udeležiti manjših javnih dogodkov (zagovorov diplomskih nalog, doktorskih nalog…) to omogočili pod posebnimi ukrepi. V ta namen smo pripravili posebna navodila za udeležbo na javnih dogodki Alma Mater.

Preberi več

Obeležili dan multiple skleroze

27.05. 2021.

Letošnji dan multiple skleroze (MS) smo obeležili v Zavodu Terapija, kjer so študenti tretjih letnikov fizioterapije izvajali fizioterapevtsko obravnavo pri članih Društva bolnikov z MS.

Preberi več

Prvi hrvaški geriatrični simpozij

27.05. 2021.

1. junija 2021 bo preko spleta potekal prvi hrvaški geriatrični simpozij z mednarodno udeležbo.

Preberi več

VABILO NA ZAGOVOR DOKTORSKE DIZERTACIJE - PETRA KOPRIVNIK

25.05. 2021.

Vabimo vas na ZAGOVOR doktorske disertacije Petre Koprivnik na programu tretje bolonjske stopnje HUMANISTIČNE ZNANOSTI, z naslovom NEPROSTOVOLJNO ZDRAVLJENJE IN VAROVANJE ČLOVEKOVIH PRAVIC V PSIHIATRIJI.

Preberi več

Dr. Kristovič nastopil na seminarju z najdaljšo tradicijo na temo osnovnega šolstva v Sloveniji

22.05. 2021.

Čestitamo našemu profesorju dr. Sebastjanu Kristoviču za odlično in zelo aktualno predavanje z naslovom ZASLON – DIGITALNI KOKAIN, kjer je dr. Kristovič predstavil vlogo šole in staršev pri soočanju s to problematiko.

Preberi več