Novice in dogodki

Alma Mater Europaea na področju fizioterapije v vrhu raziskovalnih projektov

17.08. 2021.

Tri slovenska podjetja - DTs HUB, Pharsol in NYD - so skupaj s partnerji na evropskem razpisu EIT Health RIS Innovation 2021 s svojimi inovacijami na področju zdravstva prepričala ocenjevalce in si s tem pridobila ne samo finančno podporo, ampak tudi lažji dostop do pomembnih igralcev na področju, kjer si želijo pribojevati trg.

Preberi več

VABILO NA PREDSTAVITEV DISPOZICIJE - LIDIJA GRADIŠNIK

20.07. 2021.

Vabimo vas na PREDSTAVITEV DISPOZICIJE doktorske disertacije Lidije Gradišnik na programu tretje bolonjske stopnje SOCIALNA GERONTOLOGIJA, z naslovom IZOLACIJA ČLOVEŠKIH ASTROCITOV ZA IZDELAVO CELIČNEGA MODELA ZA PROUČEVANJE NEVRODEGENERATIVNIH BOLEZNI STAREJŠIH.

Preberi več

VABILO NA ZAGOVOR DOKTORSKE DIZERTACIJE - DIJANA BABIČ

20.07. 2021.

Vabimo vas na ZAGOVOR doktorske disertacije Dijane Babić na programu tretje bolonjske stopnje SOCIALNA GERONTOLOGIJA, z naslovom PROCJENA DNEVNIH AKTIVNOSTI OSOBA OBOLJELIH OD KARDIOVASKULARNIH BOLESTI TREĆE ŽIVOTNE DOBI S PRIKAZOM MODELA PREVENCIJE NEŽELJENIH DOGAĐAJA.

Preberi več

VABILO NA ZAGOVOR DOKTORSKE DIZERTACIJE - MATEJ KOPRIVNIK

16.07. 2021.

Vabimo vas na ZAGOVOR doktorske disertacije MATEJA KOPRIVNIKA na programu tretje bolonjske stopnje SOCIALNA GERONTOLOGIJA, z naslovom POVEZANOST DEMOGRAFSKIH IN KLINIČNIH ZNAČILNOSTI S KAKOVOSTJO ŽIVLJENJA BOLNIKOV Z MULTIPLO SKLEROZO PO PETDESETEM LETU STAROSTI.

Preberi več

VABILO NA ZAGOVOR DOKTORSKE DIZERTACIJE - Snježana Benko

14.07. 2021.

Vabimo vas na ZAGOVOR doktorske disertacije Snježane Benko na programu tretje bolonjske stopnje SOCIALNA GERONTOLOGIJA, z naslovom STUPANJ OPTEREĆENOSTI NEFORMALNIH NJEGOVATELJA BOLESTNIKA S KRONIČNIM RESPIRATORNIM ZATAJENJEM I NJIHOV DOŽIVLJAJ UTJECAJA SKRBI NA FAKTORE USPEŠNOG STARENJA.

Preberi več

Sodelavec Alma Mater postal predsednik avstrijskega fiziološkega društva

09.07. 2021.

Prof. dr. Nandu Goswami, sodelovalec in raziskovalec na Alma Mater, je bil nedavno imenovan za predsednika avstrijskega fiziološkega društva. Dr. Goswami, ki je sicer zaposlen na Medicinski univerzi Gradec, redno sodeluje pri raziskovalnih projektih na Alma Mater ter pri pripravi znanstvenih člankov.

Preberi več

Svetovna prvakinja v ekipi Alma Mater

06.07. 2021.

Iza Gobar, 29 - letna fizioterapevtka, ki je študij zaključila na Alma Mater, je nedavno postala svetovna prvakinja v tehniki prostega sloga masaže. Svetovno prvenstvo, ki je potekalo na Danskem, ji je prineslo novih izkušenj ter dodaten zagon za nadaljevanje kariere samostojne fizioterapevtke.

Preberi več

Alumni klub z novim predsednikom

02.07. 2021.

Nov predsednik Alumni kluba Alma Mater je postal Dorian Hojnik, diplomant fizioterapije.

Preberi več

Srečanje Alumni kluba Alma Mater

30.06. 2021.

Spoštovani diplomanti in diplomantke,
na pobudo ŠOAM vas vabimo na srečanje Alumni kluba Alma Mater, in sicer tokrat za diplomante fizioterpije.

Preberi več

ISH izvedel okroglo mizo o Geertu Hofstede in raziskavi kultur

15.06. 2021.

V ponedeljek, 14. junija 2021, je Fakulteta za humanistični študij (AMEU ISH) izvedla okroglo mizo o Geertu Hofstedu, enem največjih kulturnih antropologov in socologov kulture. Srečanje je vodil in povezoval mladi raziskovalec Daniel Siter.

Preberi več