Novice in dogodki

[INTERVJU] doc. dr. Tine Kovačič o izobraževanju za hipoterapevte

14.09. 2021.

Hipoterapija je že nekaj časa v svetu in tudi pri nas priljubljena terapevtska metoda, ki ima odlične učinke pri ljudeh s težavami centralnega in perifernega živčnega sistema ter pri številnih drugih motnjah. Znanje na tem področju lahko študentje fizioterapije pridobivajo tudi na različnih študijskih smereh.

Preberi več

Fizioterapija lahko okrepi tudi pljuča

10.09. 2021.

(Vir: Večer)

Nad COVID – 19 s fiziotrepevtsko obravnavo

07.09. 2021.

»Fizioterapija je izjemno pomembna pri zdravljenju in obravnavi ljudi v fazi okrevanja po dolgotrajnem COVID-u, ki se pri ljudeh kaže različno. Najpogostejši simptomi so ekstremna utrujenost in izčrpanost, simptom poslabšanja stanja po naporu, težave s spominom in koncentracijo, kratka sapa, pogosto pa so prisotne še težave s spanjem, mišična bolečina, bolečina v sklepih, pa tudi depresija in tesnoba idr. Predpisovanje vadbe pri dolgotrajnem COVID-u mora biti previdno, da kar se da zmanjšamo tveganje, da z vadbo ne poslabšamo posameznikovih simptomov in da z njo dosežemo zdravilne učinke. Fizioterapevt tem pacientom lahko pomaga pri obvladovanju simptomov dolgotrajnega COVID-a. Respiratorni fizioterapevt lahko pomaga pri pojavu hiperventilacije oz. hitrega in preglobokega dihanja in napačnih vzorcih dihanja, kažejo primeri iz prakse,« je pojasnil doc. dr. Tine Kovačič, predsednik Združenja fizioterapevtov Slovenije ter vodja doktorskega študijskega programa Fizioterapija na Alma Mater.

Preberi več

Aktivnosti ob svetovnem dnevu fizioterapije 2021

02.09. 2021.

V okviru svetovnega dneva fizioterapije na fakulteti Alma Mater pripravljamo nekaj dogodkov. V ponedeljek gostimo našo diplomantko Izo Gobar, ki je postala svetovna prvakinja v masaži in ki bo v našem Zavodu Terapija izvajala masaže. V torek bomo predstavili rešitve za postcovidne bolnike, ki imajo težave z dihanjem. V sredo vas vabimo na brezplačno obravnavo v Zavod Terapija ter brezplačno vadbo v Fitnes Slavija.

Preberi več

Prostovoljke v Gambiji, sedaj še v Ghano

23.08. 2021.

Devet študentk fizioterapije Alma Mater Europaea – ECM je zaključilo prostovoljno humanitarno odpravo v Gambiji. Pod vodstvom študentke Lane Ritlop je nova odprava že na poti v Ghano. »Bogatejše smo za izkušnjo, ki ne bo vplivala samo na našo poklicno pot v prihodnosti, ampak bo bogatila naša življenja na vseh področjih,« pravijo študentke.

Preberi več