Novice in dogodki

Magistrska študenta fizioterapije izvedla raziskavo o vplivu fizioterapije na rehabilitacijo starejših po prebolelem Covidu-19

07.12. 2021.

Študenta magistrskega študijskega programa Zdravstvene vede, smer Fizioterapija, Kristina Kerbler in Matjaž Lobnik sta izvedla znanstveno raziskovalno delo na temo učinkovitosti fizioterapije pri rehabilitaciji po preboleli bolezni Covid-19. Pod mentorstvom doc. dr. Tineta Kovačiča, predstojnika magistrskega in doktorskega študija fizioterapije in somentorstvom izr. prof. dr. Uroša Marušiča sta proučevala kratkoročne učinke fizioterapije na ravnotežje, koordinacijo, vzdržljivost, mišično moč, kognitivne sposobnosti in dihalno funkcijo ter ostale funkcijske sposobnosti starostnikov, ki bivajo v domovih za starejše občane (DSO).

Preberi več

Informativni dan o Erasmus+ mobilnosti na Alma Mater

05.12. 2021.

Želiš en semester študirati na partnerski instituciji ali opravljati prakso v tujini? Program Erasmus+ študentom Alma Mater omogoča opravljanje dela študijskih obveznosti v tujini. V torek, 14. 12., in v sredo, 15.12., bomo ob 14. uri na on-line informativnem dnevu predstavili možnosti za študij ali prakso v tujini, pogoje, ki jih morate izpolnjevati, postopke in roke ter odgovorili na vsa morebitna vprašanja.

Preberi več

Gostujoče predavanje: ARGUMENTIRANJE POSLOVNIH ODLOČITEV

04.12. 2021.

V ponedeljek, 6. decembra, ob 17. uri, v okviru študija Management poslovnih sistemov vabimo na predavanje doc. dr. Luke Martina Tomažiča, kjer bo gostujoči predavatelj predstavil uporabnost in prepletenost konceptov retorike, dialektike in logike pri poslovnem odločanju. Obravnaval bo dva uveljavljena modela sprejemanja poslovnih odločitev, in sicer harvardski pristop študije primerov in pristop Londonske šole ekonomike.

Preberi več

Izšla je znanstvena monografija: Rogaška Slatina pod kljukastim križem: Zdravilišče med okupacijo 1941–1945

02.12. 2021.

Asist. Daniel Siter, mladi raziskovalec in doktorand na AMEU – ISH, je pri naši fakultetni založbi izdal znanstveno monografijo, ki je rezultat štiriletnega raziskovalnega dela v arhivih, muzejih in drugih institucijah ter terenskih raziskav.

Preberi več

INFO INPEA TOČKA OBVEŠČA - VABILO na brezplačni spletni posvet na temo ZDRAVJE STAREJŠIH ZAPOSLENIH, PRIMERNA KOMUNIKACIJA IN PREPREČEVANJE MOBINGA

25.11. 2021.

V okviru projekta »Razvoj celovitega poslovnega modela za delodajalce za aktivno in zdravo staranje zaposlenih (POLET)« vas nosilci projekta vabijo na spletni posvet/webinar na temo ZDRAVJE STAREJŠIH ZAPOSLENIH, PRIMERNA KOMUNIKACIJA IN PREPREČEVANJE MOBINGA. Brezplačni strokovni posvet bo potekal preko spletne aplikacije ZOOM, v petek, 3.12.2021, med 9. – 12. uro.

Preberi več

31. konferenca Mednarodni arhivski dan in 15. Mednarodna arhivska šola

23.11. 2021.

Mednarodni inštitut arhivskih znanosti Trst – Maribor in Oddelek za arhivistiko in dokumentologijo Alma Mater organizirata že 31. konferenco Mednarodni arhivski dan, ki bo potekala 29. in 30. novembra med 10. in 16. uro on-line.

Preberi več

Alma Mater na Virtualnem kariernem sejmu

21.11. 2021.

Alma Mater Europaea – ECM se bo tudi letos udeležila Virtualnega kariernega sejma za srednješolce, ki bo potekal od ponedeljka, 22. novembra, do nedelje, 28. novembra 2021. Sejem poklicev in izobraževanja je tako regionalno kot nacionalno pomemben projekt, na katerem se mladim predstavijo različne izobraževalne in karierne priložnosti na območju slovenskih regij.

Preberi več

IZJAVA ZA MEDIJE V ZVEZI Z RAZPISOM ZA KONCESIJE V VISOKEM ŠOLSTVU 2021

19.11. 2021.

V Sloveniji se že več let soočamo s pomankanjem zdravstvenih delavcev v zdravstvenih in socialnih zavodih. Problem pomankanja kadra je posledica slabega kadrovskega načrtovanja v preteklosti glede na demografske spremembe in premalo razpisanih mest za zdravstvene in socialne programe.

Preberi več

III. KONFERENCA SLOVENSKIH PRAVNIKOV IZ SVETA IN SLOVENIJE

18.11. 2021.

Svetovni slovenski kongres vljudno vabi na III. Konferenco slovenskih pravnikov iz sveta in Slovenije, ki bo potekala 18. in 19. novembra 2021 preko spletne aplikacije Zoom. Alma Mater se dogodku, katerega častni pokrovitelj je Predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor, pridružuje kot partner.

Preberi več

NAGOVOR DOC. DR. BARBARE TOPLAK PEROVIČ K PROSTOVOLJSTVU

17.11. 2021.

Drage študentke in študenti Alma Mater,
z zaskrbljenostjo spremljamo dogajanje v našem zdravstvenem sistemu, ki kaže na prepolne bolnišnice in oddelke za intenzivno zdravljenje, pa tudi preobremenjene in izčrpane zdravstvene delavce.

Preberi več