Novice in dogodki

Priznani plesni pedagogi na Akademiji za ples

05.03. 2019.

Te dni naša Akademija za ples gosti priznana mednarodna strokovnjaka z Nizozemske, in sicer akademije CODARTS. V prostorih Alma Mater na Slovenski ulici v Mariboru ju je danes sprejel prof. dr. Ludvik Toplak, predsednik Alma Mater Europaea - ECM.

Preberi več

Pismo o nameri: štipendije iz Avstrije za študente Alma Mater

12.02. 2019.

Alma Mater je nedavno podpisala pismo o nameri z direktorjem fizioterapevtskega inštituta iz avstrijskega Deutschlandsberga, ki bo zaposlovala diplomante Alma Mater v Avstriji in jim celo štipendirala študij.

Preberi več

Tretji rektorski forum jugovzhodne Evrope in zahodnega Balkana v Mostarju

11.02. 2019.

Univerza v Mostarju je med 7. in 8. februarjem 2019 gostila 3. rektorski forum jugovzhodne Evrope in zahodnega Balkana, ki se ga je udeležilo kar 30 univerz s področja Zahodnega Balkana.

Preberi več

NOVO! Fizioterapija v novem letu tudi v Ljubljani

06.02. 2019.

Alma Mater Europaea - ECM je nedavno na Neubergerjevi 31 slavnostno odprla nove prostore v Ljubljani. Nekateri podiplomski študijski programi se bodo še naprej izvajali na Kardeljevi ploščadi 1 v Ljubljani.

Preberi več

Pred Alma Mater le Univerza v Ljubljani

27.01. 2019.

Obiskovalci, ki jih je bilo v dveh dneh več kot 24 tisoč, ter strokovna žirija, so na sejmu Informativa 2019 izbrali, da si Alma Mater Europaea - ECM zasluži 2. mesto za Naj razstavljavca. Prehitela jih je le Univerza v Ljubljani s svojim univerzitetnim mestom.

Preberi več

INOVATIVNI ŠTUDIJSKI PROGRAM DIGITALNE HUMANISTIKE - PROGRAM DRUGE STOPNJE V OKVIRU HUMANISTIKE

24.01. 2019.

Kako se spreminja človeška družba in medčloveški odnosi v času digitalizacije, robotizacije in razvoja umetne inteligence. Kateri so novi poklici in kako bodo delovali politično-družbeno-ekonomski sistemi v prihodnosti. Če želite postati strokovnjak s področja razumevanja bodočih družbenih odnosov in delovanja vabljeni k vpisu na nov študijski program Digitalne Humanistike.

Preberi več

NOV ŠTUDIJ: Spletne in informacijske tehnologije

18.01. 2019.

NAKVIS je akreditiral nov program 1. bolonjske stopnje na Alma Mater Europaea - ECM, in sicer Spletne in informacijske tehnologije. Program se bo začel izvajati v študijskem letu 2019/2020. Predstavljen pa bo podrobneje na sejmu Informativa v Ljubljani konec januarja ter na informativnih dnevih februarja 2019.

Preberi več

Odprte prijave na Erasmus+ študijsko mobilnost!

15.01. 2019.

Zbiramo prijave na Earsmus+ študijsko mobilnost. Rok za oddajo prijave je 31. januar!

Preberi več

Vabilo na zagovor doktorske disertacije

14.01. 2019.

Vabimo vas na zagovor doktorske disertacije Dinko Bilić na programu tretje bolonjske stopnje STRATEŠKI KOMUNIKACIJSKI MANAGEMENT, z naslovom VPLIV KOMUNIKACIJSKIH DEJAVNIKOV NA OBLIKOVANJE NOVE TURISTIČNE PONUDBE V MESTU ZAGREB.

Preberi več

Nova predsednica je Urša Domajnko

11.01. 2019.

Študentski svet Alma Mater ima novo predsednico, in sicer so študenti izvolili na novo funkcijo Uršo Domajnko. V Senatu Alma Mater bodo študente zastopali Luka Pehnec, Urša Domajnko in Alen Pavlec, v Komisiji za kakovost Sara Vatovec, v Disciplinski komisiji Sašo Ozvatič in v Komisiji za znanstveno raziskovalno delo Alen Pavlec. Študentom Alma Mater čestitamo in želimo veliko uspeha!

Preberi več