Novice in dogodki

VABILO NA ZAGOVOR DOKTORSKE DIZERTACIJE - KAJA KRANER

04.01. 2019.

Vabimo vas na ZAGOVOR doktorske disertacije Kaje Kraner na doktorskem programu tretje bolonjske stopnje HUMANISTIČNE ZNANOSTI, z naslovom GEOPOLITIKA UMETNOSTI - Primer paralelnega narativa

Preberi več

ERASMUS+ informativni dan v Kopru

12.12. 2018.

Bi radi en semester preživeli v tujini ali opravljali prakso na tuji instituciji? Erasmus+ program študentom omogoča študij in opravljanje prakse v tujini. Informativni dan v Kopru bo v četrtek, 13. 12. 2018, na AMEU.

Preberi več

10 let Alma Mater

10.12. 2018.

Alma Mater Europaea - ECM je s slavnostno akademijo, božičnim koncertom in sprejemom za svoje študente, učitelje in prijatelje, pričela praznovanja ob 10 letih obstoja Alma Mater.

Preberi več

SPOROČILO ZA MEDIJE

06.12. 2018.

MARIBOR. Leta 2009 je Alma Mater vpisala prvo skupino, prvih 100 študentov Zdravstvene nege in Fizioterapije v Murski Soboti. »To je bil čas gospodarske krize, ki je najbolj prizadel prav Pomurje. In prav to je bil izziv, da smo glede na naše poslanstvo mladim, ukaželjnim ljudem v Pomurju ponudili študijske programe za zaposljive poklice v pričakovanju, da bo to priznala tudi vlada RS s podelitvijo koncesije,« je pojasnil prof. dr. Ludvik Toplak, predsednik Alma Mater Europaea – ECM.

Preberi več

Študij ali praksa v tujini? DA!

03.12. 2018.

Bi radi en semester preživeli v tujini ali opravljali prakso na tuji instituciji? Erasmus+ program študentom omogoča študij in opravljanje prakse v tujini. Informativni dan bo v petek, 7. 12. 2018, na AMEU.

Preberi več

Vabilo na predbožično druženje

30.11. 2018.

Alma Mater Europaea – ECM vas v predprazničnem času vljudno vabi, da se nam pridružite v petek, 7. decembra 2018, na predbožičnem druženju predavateljev, študentov in prijateljev Alma Mater.

Preberi več

Odkrili kip dr. Ignaza Semmelweisa

28.11. 2018.

Ob 200. obletnici rojstva zdravnika, humanista in znanstvenika madžarskega rodu dr. Ignaza Semmelweisa so danes v parku pred stolpnico Klinike za kirurgijo UKC Maribor slovesno odkrili njegov kip. Poklonila ga je Univerza Semmelweis iz Budimpešte, in sicer Alma Mater Europaea - ECM kot akademski partnerici.

Preberi več

Za dober namen znani strežejo v Nani

27.11. 2018.

Študentska organizacija Alma Mater skupaj z Nano in Društvom študentov medicine Maribor ta teden organizira Dobrodelno akcijo znani v Nani. Honorarji in napitnine znanih osebnosti ter dodatna donatorska sredstva organizatorjev bodo namenjeni Anji, ki ima cerebralno paralizo, nujno potrebuje napitnine in ji življenje ne prizanaša.

Preberi več

Slavnostno odkritje kipa dr. Ignaza Semmelweisa

23.11. 2018.

Univerzitetni klinični center Maribor, Univerza Semmelweis Budimpešta in Alma Mater Europaea – ECM ob 200. obletnici rojstva madžarskega zdravnika, humanista in znanstvenika dr. Ignaza Semmelweisa Vabijo na slavnostno odkritje kipa, ki ga je Univerza Semmelweis iz Budimpešte poklonila Alma Mater Europaea – ECM. Kip bo postavljen na območju Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, ki je največja učna baza študentov Alma Mater Europaea - ECM.

Preberi več

Predsednika Državnega sveta RS obiskal senat Alma Mater

22.11. 2018.

Alma Mater Europaea - ECM sta na današnjem senatu obiskala posebna visoka gosta. Senatorjem sta se pridružila: gospod Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta RS, in gospod Abdul Mohsin Said Al - Hinai, generalni direktor arhivskega združenja Omana.

Preberi več