Dogodki

Gala plesni večer Alma Mater Europaea – Akademije za ples

19.05. 2022.

Gala plesni večer AMEU - Akademije za ples, poimenovan po Nietzschejevem imperativu, je predstava ob zaključku študijskega leta, ki jo skupaj pripravijo predavateljice in predavatelji ter študentke Akademije za ples.

Preberi več

Študentski svet uspešno izpeljal študentsko konferenco

19.05. 2022.

»Študentski svet AMEU – ECM si šteje v čast, da je imel letos priložnost gostiti 14. študentsko konferenco s področja zdravstvenih ved. Zelo smo veseli odziva, saj je bilo predstavljenih 52 prispevkov študentov iz 8 sodelujočih fakultet,« je ob koncu študentske konference zdravstvenih ved, ki jo je letos gostil Študentski svet Alma Mater v Mariboru, dejal Vid Vedlin, predsednik študentskega sveta Alma Mater.

Preberi več

ON-LINE INFORMATIVNI DNEVI ZA PODIPLOMSKE ŠTUDIJSKE PROGRAME NA ALMA MATER

22.03. 2022.

Bi želeli nadgraditi svoja znanja na magistrskem ali na doktorskem študijskem programu? Na Alma Mater Europaea lahko izbirate med 15 študijskimi programi, ki jih bomo podrobneje predstavili na on-line informativnih dneh za podiplomske študije.

Preberi več

Konferenca presegla vsa pričakovanja

18.03. 2022.

»Letošnja jubilejna 10. znanstvena konferenca Za človeka gre je presegla vsa naša pričakovanja. V sedmih dneh smo gostili več kot 250 panelistov, dnevno se nam je pridružilo več kot 2000 udeležencev, ki so spremljali 60 okroglih miz in panelov,« je ob zaključku konference poudarila doc. dr. Barbara Toplak Perovič, glavni tajknik Alma Mater Europaea – ECM.

Preberi več

Raziskovalci Alma Mater ISH pripravili zanimiv panel

18.03. 2022.

V sklopu 10. znanstvene konference z mednarodno udeležbo pod okriljem Alma Mater Europaea in Evropske akademije znanosti in umetnosti se je odvijal humanistični panel, razdeljen v dva sklopa, posvečen kulturnim formacijam in kulturnemu spominu. Slednje zaobjema programska skupina Raziskave kulturnih formacij (P6-0278), ki jo financira ARRS, program pa se izvaja na AMEU – ISH. S svojimi referati (predstavitvami svojih raziskav v sklopu omenjenega programa) so sodelovali tudi člani programske skupine. Panel je moderiral asist. Daniel Siter, ki je v vlogi panelista predstavljal še svoj prispevek.

Preberi več

Digitalizacija naj v ospredje postavi človeka

16.03. 2022.

Dne 15. marca 2022 so na okrogli mizi na temo Etičnih izzivov digitalne transformacije razpravljali jezuit in profesor na Papeški univerzi Gregoriani dr. Peter Lah, ustavni sodnik in znanstveni svetnik dr. Rok Svetlič ter izredni profesor na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani dr. Vojko Strahovnik. Dogodek je povezoval docent dr. Luka Martin Tomažič.

Preberi več

V živo iz Ukrajine: kako varovati arhive v času vojne?

15.03. 2022.

»Arhivistom trenutno največjo bojazen predstavljata uničenje unikatnih in nenadomestljivih arhivskih dokumentov ali še huje, potencialno zajetje dokumentov s strani ruskih sil. Rusija namreč že stoletja mačehovsko izvaža ukrajinske kulturne lastnine in zasega arhivske dokumente, ki ji koristijo za operativno uporabo,« je na 7. svetovnem arhivskem simpoziju, ki poteka v sklopu 10. mednarodne znastvene konfernce Za človeka gre na Alma Mater, pojasnila dr. Maryna Paliienko, ki se je v živo javila iz Ukrajine.

Preberi več

Vabljeni na EURACTIV okroglo mizo o samovozečih avtomobilih

12.03. 2022.

V okviru 10. mednarodne konference Za človeka gre 2022: Etični izzivi digitalne transformacije, ki poteka med 11. in 18. marcem 2022 na Alma Mater Europaea, se bo 14. marca med 14:30 in 15:45 odvila virtualna okrogla miza EURACTIV o izzivih in prihodnosti samovozečih avtomobilov.

Preberi več

Je čas za opustitev potnih listov?

12.03. 2022.

V okviru 10. mednarodne konference Za človeka gre 2022: Etični izzivi digitalne transformacije, ki poteka med 11. in 18. marcem 2022 na Alma Mater Europaea, se bo v ponedeljek, 14. marca med 10:00 in 11:00 odvil intervju s profesorjem prava Dimitryjem Kochenovim iz Central European University o problematiki potnih listov in razlogih za njihovo opustitev.

Preberi več

10. jubilejna mednarodna znanstvena konferenca - ZA ČLOVEKA GRE 2022: ETIČNI IZZIVI DIGITALNE TRANSFORMACIJE

10.03. 2022.

Vsakoletna največja mednarodna znanstvena konferenca v Sloveniji »Za človeka gre«, letos jubilejna deseta, ki jo organizirata Alma Mater Europaea in Evropska akademija znanosti in umetnosti, napoveduje eminentne govorce in znastvenike.

Preberi več