Novice

NOVO

Natečaj Mlade plesne zvezde

20.05. 2022.

Akademija za ples vzpodbuja pri ustvarjanju mlade talentirane in zagnane plesalce!

Preberi več

Znanstvena monografija izpod rok doc. dr. Tineta Kovačiča

17.05. 2022.

Doc. dr. Tine Kovačič, predstojnik doktorskega študijskega programa fizioterapija, je izdal novo znanstveno monografijo in pri tem poudaril, da le ta vključuje izjemno pomembna odkritja na področju nevrofizioterapije - vse od ranljive populacije otrok z razvojnimi motnjami, pa do odraslih pacientov po možganski kapi, Parkinsonovi bolezni, Alzheimerjevi demenci in drugimi diagnozami, ki so uporabna tako za teorijo, fizioterapevtsko prakso, zdravstveno politiko in zakonodajalca.

Preberi več

Novi doktorji, magistri ter diplomanti Alma Mater ter ISH

17.05. 2022.

Po več kot letu dni smo na Alma Mater priredili kar tri slavnoste podelitve.

Preberi več

Z žalno komemoracijo so se poklonili prof. dr. Mariju Plenkoviću

14.05. 2022.

Alma Mater Europaea – ECM se je z žalno slovestnostjo poklonila delu, doprinosu k razvoju in prijateljstvu akademika prof. dr. Maria Plenkovića, ustanovitelja doktorskega študija Strateški komunikacijski management na Alma Mater, predstojnika tega študija, senatorja Alma Mater in člana Evropske akademije znanosti in umetnosti.

Preberi več

Daniel Siter avtor dveh razstav

12.05. 2022.

Šestega maja 2022 je v prostorih Mednarodnega raziskovalnega centra druge svetovne vojne Maribor (MRC WWII) potekala otvoritev dveh odmevnih razstav. Asist. Daniel Siter, nosilec raziskave in njun avtor, je razstavi strokovno predstavil.

Preberi več

KATEDRA ZA ARHIVISTIKO POKROVITELJ ARHIVSKE KONFERENCE V RADENCIH

11.05. 2022.

Katedra za arhivistiko Alma Mater Europaea - ECM se od 11. - 13. maja 2022 predstavlja na arhivski konferenci v Radencih, z naslovom Tehnični in vsebinski problemi klasičnega in elektronskega arhiviranja.

Preberi več

Digitalna pomoč srebrnim letom

10.05. 2022.

Alma Mater Europaea – ECM je soorganizatorica dogodka ”Digitalna pomoč srebrnim letom”. Dogodek bo potekal 18. in 19. maja 2022 v prostorih Alma Mater v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 1 in Dunajska 104.

Preberi več

Študenti spletne znanosti prisluhnili vrhunskemu strokovnjaku za kibernetsko varnost

06.05. 2022.

Gost kolegija dekanov na Alma Mater Europaea - ECM je bil prof. dr. Krunoslav Antoliš, ki je s študenti magistrskega programa Spletna znanost in tehnologije izvedel delavnico o kibernetski varnosti in izzivih v današnjem času. Delavnica je bila za študente uvod v predmeta Uporabna kibernetska varnost in Varnost informacijskih sistemov.

Preberi več

Info dnevi Alma Mater

26.04. 2022.

Vas zanima, kateri so poklici prihodnosti?
Želite imeti po koncu študija zagotovljeno službo?

Preberi več

Izšel je zbornik Eko, zeleno, modro, trajnostno v humanistiki

20.04. 2022.

Pri založbi AMEU-ISH je izšla nova knjiga - zbornik Eko, zeleno, modro, trajnostno v humanistiki, ki sta ga uredila Lenart Škof in Ignac Navernik.

Preberi več