Novice

NOVO

Alma Mater krepi mednarodno sodelovanje

14.06. 2024.

Rektor Univerze Alma Mater Europaea se v Poljskem Lublinu udeležuje 4. kongresa pobude Treh morij - The Three Seas Initiative Forum of Regions.

Preberi več
NOVO

Majhni v Sloveniji, veliki v Evropi

13.06. 2024.

Tradicionalno predpoletno srečanje Oddelka za umetno inteligenco in napredne digitalne tehnologije na Univerzi Alma Mater Europaea je tokrat potekalo v duhu predstavitve strategije razvoja umetne inteligence in digitalnih tehnologij na Alma Mater.

Preberi več
NOVO

Zdravstveno stanje mladih je zastrašujoče

13.06. 2024.

Univerza Alma Mater Europaea je v sodelovanju s partnerji v okviru projekta Keep Young and Fit izpeljala strokovno konferenco na temo »Kako izboljšati zdravstveno stanje mladih«. V razpravi je bil predstavljen osnutek skupne čezmejne strategije za lokalno/regionalno območje, ki bo začrtala strokovno in konkretno reševanje problematike zdravja mlade generacije.

Preberi več

V slovo izr. prof. dr. Bogdanu Lešniku

10.06. 2024.

Ob nenadni smrti izr. prof. dr. Bogdana Lešnika, nekdanjega profesorja na Alma Mater Europaea ISH, izrekamo iskreno sožalje.

Preberi več

Ob svetovnem dnevu multiple skleroze

28.05. 2024.

Ob svetovnem dnevu multiple skleroze smo na Alma Mater Europaea pripravli dan odprtih vrat Zavoda Terapija, kjer smo predstavili novo pridobitev za reabilitacijo hoje pri nevroloških bolnikih – Robot P100.

Preberi več

V slovo prof. dr. Antonu Zupanu

24.05. 2024.

Ob smrti zdravnika, cenjenega kolega, vzornika in prijatelja, prof. dr. Antona Zupana, dr. med., velikega podpornika razvoja študija fizioterapije na Alma Mater, izražamo globoko sožalje.

Preberi več

Alma Mater na Sejmu akademske knjige Liber.ac

22.05. 2024.

Alma Mater Europaea je uspešno sodelovala na Sejmu akademske knjige Liber.ac, ki je potekal na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Založbi Alma Mater Press in Alma Mater ISH sta na sejmu predstavili širok nabor znanstvenih in strokovnih del, zbornikov ter učnih gradiv, ki so plod dolgoletnega raziskovalnega dela in akademske odličnosti.

Preberi več

Direktorska šola uspešno zaključena

29.04. 2024.

Podelili smo diplomske listine direktorjem in vodjem služb v socialno varstvenih zavodih, ki so na Alma Mater uspešno zaključili program za vodenje socialno varstvenega zavoda – direktorska šola.

Preberi več

Srečanje partnerjev v projektu INTERREG - CENTINOSS

29.04. 2024.

Na uvodnem srečanju na Reki so se sestali partnerji v projektu CENTINOSS (CENTer za INOvacije v Socialni oSkrbi), ki se osredotoča na razvoj in izvajanje novih modelov socialnovarstvenih storitev za starejše in osebe z motnjami v duševnem razvoju v Sloveniji in na Hrvaškem.

Preberi več

Dr. Mertik na največjem forumu o nevroznanosti

26.04. 2024.

Izr. prof. dr. Matej Mertik je na povabilo Jagelonske univerze z uvodnim predavanjem "Integrativni pristopi pri impulznih nevronskih mrežah: premostitev strojnega učenja, računalništva in nevrobiologije" nagovoril študente in raziskovalce največjega foruma o nevroznanosti na Poljskem Neuronus 2024.

Preberi več