Izberite program

Študij zaposljivih poklicev na Alma Mater Europaea - ECM

Pandemija covida-19 močno prizadela otroke z avtizmom

Mednarodno priznani strokovnjak za avtizem prof. dr. Vladimir Trajkovski je v predavanju na Alma Mater v Mariboru nazorno pojasnil negativne učinke covida-19 na otroke z motnjo avtističnega spektra.

Preberi več

Starejše ženske v mreži družinskega življenja

Predstojnica Katedre za socialno gerontologijo na Alma Mater zasl. prof. dr. Jana Goriup se je v minulih dneh na Malti udeležila mednarodne konference ‘Management, Knowledge and Learning’.

Preberi več

Na Alma Mater obeležili svetovni dan multiple skleroze

Vsako leto 25. maja obeležujemo svetovni dan multiple skleroze. Tudi Zavod terapija je aktivno pristopil k osveščanju mimoidočih. Študenti so skupaj z mentorico mag. Tatjano Horvat pripravili stojnico z materialom namenjenim informiranju o tej bolezni. Prav tako so mimoidočim predstavili fizioterapevtske obravnave, primerne za paciente z multiplo sklerozo, ki jih sami tudi izvajajo.

Preberi več

Veščine za učinkovito vodenje projektov

Alma Mater se je v Madridu udeležila srečanja projekta PM2EU, namen katerega je vodjem projektov ponuditi ustrezno orodje za učinkovito vodenje.

Preberi več

Za kvalitetno življenje v starosti

Alma Mater se je kot koordinatorica aktivnega in zdravega staranja za vzhodno Slovenijo v Domu starejših Šentjur srečala s partnerji evropskega programa Twinning.

Preberi več

Izboljšujemo kakovost poučevanja in učenja v visokošolskem izobraževanju

Na Alma Mater se je s slovesno podelitvijo zaključilo pedagoško-didaktično usposabljanje akademskega osebja univerz in visokošolskih ustanov.

Preberi več

Arhivisti o aktualni problematiki arhivske teorije in prakse

Profesorji in študenti Katedre za Arhivistiko na Alma Mater aktivno sodelujejo na konferenci Radenci 2023 z naslovom Tehnični in vsebinski problemi klasičnega in elektronskega arhiviranja.

Preberi več
Poglejte vse novice in dogodke

VIDEOKANAL ALMA MATER


Ujemi digitalni svet z Alma Mater!


Študiraj na zaposlitev


Predstavljamo vrhunske športnike - Mojca Haberman


Predstavljamo vrhunske športnike - Kaja Kajzer


Kje delajo diplomanti Alma Mater?


Na Almi Mater razvili aplikacijo fizioterapije na daljavo