Novice in dogodki

Nov predmet o ravnanju s pacienti na varen in rehabilitacijski način je rezultat mednarodnega projekta

03.06. 2022.

”Pri projektu RENE smo sodelovali visokošolski učitelji, študenti in strokovnjaki s področja ergonomije s Finske, Slovenije, Litve, Estonije, Portugalske in Španije. Naš namen je bil oblikovati končni produkt – predmet, preko katerega bi bodoči študenti na področju številnih zdravstvenih poklicev pridobili predmetno specifične kompetence, znanje, veščine, orodja ter se spoznali z najboljšimi praksami na področju ergonomije, rokovanja oz. ravnanja s pacienti,” Je ob( zaključku mednarodnega projekta RENE (Renewing Ergonomic Education for Health Care Students in European Higher Education Institutions) pojasnil doc. dr. Tine Kovačič, predstojnik doktorskega študija Fizioterapija in predsednik Združenja fizioterapevtov Slovenije.

Preberi več

In memorial prof. dr. Judith Bachay

01.06. 2022.

Sporočamo, da se je poslovila prof. dr. Judith Bachy, gostujoča profesorica na Alma Mater s področja socialne gerontologije. Judith Bachay je bila izjemna profesorica in raziskovalka, ki je ameriške študente pripeljala v Slovenijo in podiplomske študente Alma Mater večkrat sprejela v Miamiju na Floridi.

Preberi več

VABILO NA PREDSTAVITEV DISPOZICIJE - LIDIJA BIBER

31.05. 2022.

Vabimo vas na PREDSTAVITEV DISPOZICIJE doktorske disertacije Lidije Biber na programu tretje bolonjske stopnje STRATEŠKI KOMUNIKACIJSKI MANAGEMENT, z naslovom NUDGE KOMUNIKACIJA U PROCESU DONOŠENJA ODLUKA U ODNOSU NA DRUŠTVENE NORME PREMA DOBROVOLJNOM ISPUNJAVANJU POREZNIH OBVEZA

Preberi več

Strokovna delavnica pisanja motivacijskega pisma in življenjepisa

30.05. 2022.

Vas zanima kako pritegniti delodajalca? Kaj navesti v življenjepisu ali motivacijskem pismu, da boste izstopali med množico ostalih kandidatov?

Preberi več

Na srečanju vodilnih evropskih fizioterapevtov tudi doc. dr. Tine Kovačič

27.05. 2022.

Predstojnik doktorskega študija fizioterapija doc. dr. Tine Kovačič, predsednik Združenja fizioterapevtov Slovenije, je ob zaključku tridnevnega srečanja vodilnih fizioterapevtov pri Europe region World Physiotherapy sodeloval pri številnih formalnih in neformalnih diskusijah.

Preberi več

KATEDRA ZA SPLET ALMA MATER EUROPAEA VABI NA POSVET O INFORMACIJSKI VARNOSTI

24.05. 2022.

Vljudno vabljeni na posvet »Digitalna suverenost in informacijska varnost danes in jutri«, ki ga organizira katedra za Splet Alma Mater Europaea – ECM v četrtek, 26. maja 2022, ob 19. uri.

Preberi več

Natečaj Mlade plesne zvezde

20.05. 2022.

Akademija za ples vzpodbuja pri ustvarjanju mlade talentirane in zagnane plesalce!

Preberi več

Dr. Sebastjan Kristovič v oddaji Svet na Kanalu A o stiskah otrok

20.05. 2022.

»Mislim, da moramo otrokom in mladim sporočiti, da je življenje lepo, čudovito, da ga je vredno živeti, da pa je treba zavihati rokave in iz svojega življenja nekaj lepega narediti.«

Preberi več

Gala plesni večer Alma Mater Europaea – Akademije za ples

19.05. 2022.

Gala plesni večer AMEU - Akademije za ples, poimenovan po Nietzschejevem imperativu, je predstava ob zaključku študijskega leta, ki jo skupaj pripravijo predavateljice in predavatelji ter študentke Akademije za ples.

Preberi več

Študentski svet uspešno izpeljal študentsko konferenco

19.05. 2022.

»Študentski svet AMEU – ECM si šteje v čast, da je imel letos priložnost gostiti 14. študentsko konferenco s področja zdravstvenih ved. Zelo smo veseli odziva, saj je bilo predstavljenih 52 prispevkov študentov iz 8 sodelujočih fakultet,« je ob koncu študentske konference zdravstvenih ved, ki jo je letos gostil Študentski svet Alma Mater v Mariboru, dejal Vid Vedlin, predsednik študentskega sveta Alma Mater.

Preberi več