Novice in dogodki

Postani promotor projekta »Travel Different for Future«

27.09. 2022.

Popotniško združenje Slovenije vabi študentke in študente k sodelovanju v mednarodnem mladinskem projektu, ki ga financirata Nemška zvezna fundacija za okolje in program Erasmus+.

Preberi več

VABILO NA PREDSTAVITEV DISPOZICIJE - Daniel Sitar

26.09. 2022.

Vabimo vas na PREDSTAVITEV DISPOZICIJE doktorske disertacije Daniela Siterja na programu tretje bolonjske stopnje HUMANISTIČNE ZNANOSTI, z naslovom SUBVERZIVNO DELOVANJE ŠVABSKO-NEMŠKE KULTURNE ZVEZE IN VLOGA NJENIH ČLANOV NA SLOVENSKEM V LETIH 1922–1945

Preberi več

Strokovni posvet z okroglo mizo o vzgojno-izobraževalnem sistemu v Sloveniji

26.09. 2022.

»Šola in vrtec sta v Republiki Sloveniji v veliki meri izgubila strokovno avtonomijo in integriteto. Pedagoško dostojanstvo klone pod pritiski sistemske permisivne paradigme, približevanje pomena in lepote novega znanja pa je postalo nepomembno. Še več, cilj nikoli ne bi smel biti samo izobrazba ali podano znanje, ampak tudi celovito razvita in integrirana osebnost. Pomen vzgoje se je v veliki meri izgubil,« ob zaključku projekta Holistični vzgojno-izobraževalni proces in krepitev duševnega zdravja poudarja prof. dr. Sebastjan Kristovič.

Preberi več

Alma Mater na največji prireditvi za starejše v Evropi

21.09. 2022.

Katedra za socialno gerontologijo Alma Mater bo tudi letos sodelovala na Festivalu za 3. življenjsko obdobje, ki bo od 27. do 29. septembra 2022 potekal v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Preberi več

Generalni državni tožilec Drago Šketa na Alma Mater

20.09. 2022.

Drago Šketa, generalni državni tožilec, je obiskal Alma Mater Europaea – ECM, kjer je sta se srečala s prof. dr. Ludvikom Toplakom, predsednikom Alma Mater Europaea – ECM. Izmenjala sta poglede na vprašanja kibernetske varnosti ter razvoja umetne inteligence. Omenjeni področji sta namreč skupni institucijama, ki ju predstavljata. Napovedala sta tudi sodelovanje na letošnji znasntveni konferenci Za človeka gre, ki jo organizira Alma Mater in je že uveljavljena v akademskem mednarodnem prostoru.

Preberi več

ALMA MATER NA KONFERENCI O INOVACIJAH V IZOBRAŽEVANJU V PORTU

20.09. 2022.

Predstavniki Alma Mater Europaea – ECM se v Portu na Portugalskem udeležujejo mednarodne konference na temo inovacij v izobraževanju, ki poteka ob zaključku raziskovalnega projekta Hybrid Lab Network.

Preberi več

Alma Mater postala podpisnica MAGNA CHARTA UNIVERSITATUM 2020

17.09. 2022.

Predsednik Alma Mater Europaea prof. dr. Ludvik Toplak se v Bologni udeležuje slovesnosti ob obletnici Magna Charta Universitatum. V sklopu dogodka, ki združuje voditelje svetovnih univerz, je Alma Mater podpisala deklaracijo Magna Charta, ki deklarira povezanost raziskovalnega in izobraževalnega dela univerz ter poudarja akademsko svobodo in institucionalno ter ekonomsko avtonomijo.

Preberi več

PODELILI SMO DIPLOME DIREKTORSKE ŠOLE ALMA MATER

16.09. 2022.

Zaključili smo s programom za vodenje socialno varstvenega zavoda – direktorsko šolo, namenjeno direktorjem in vodjem služb v socialno varstvenih zavodih.

Preberi več

ALMA MATER NA OBISKU V VASI HOGEWEYK

14.09. 2022.

Visokošolski učitelji in študenti socialne gerontologije na Alma Mater so v sklopu strokovne ekskurzije na Nizozemskem obiskali Hogeweyk – napredno vas za oskrbo starejših z demenco. Sprejela jih je ustanoviteljica koncepta Jannette Spiering.

Preberi več

Prostovoljno pomoč v Indiji nudijo že dva tedna

12.09. 2022.

Lana Ritlop skupaj s še tremi študentkami Alma Mater že dva tedna opravlja prostovoljno delo na področju fizioterapije v bolnišnici Rajagari na jugozahodnem delu Indije.

Preberi več